Biblioteca

COVID-19: La biblioteca romandrà tancada de manera preventiva fins a nou avís.
 

La Biblioteca de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB) dóna suport documental als grups de recerca del centre. A més, és una biblioteca oberta a tots els ciutadans interessats en la botànica i matèries afins. Des de 1998 forma part de la Xarxa de Biblioteques del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

El seu fons està format per més de 8.500 monografies i aproximadament 1.400 títols de publicacions seriades. També compta amb una col·lecció de mapes i microfitxes. Destaquen sobretot les temàtiques de flora mediterrània, ecologia, paisatgisme, jardineria i conservació.

La biblioteca compta, a més, amb un important fons antic, en el qual destaca sobretot el Fons Salvador. Els llibres que l’integren constitueixen la biblioteca personal de la família Salvador, una important nissaga de farmacèutics barcelonins que van portar a terme la seva activitat des de principis del segle XVII a mitjan segle XIX. En l’actualitat, la biblioteca es conserva juntament amb la resta del gabinet formant el Museu Salvador.

 

Accés

La biblioteca de l’IBB és un centre obert a tots els ciutadans. Per accedir-hi cal demanar cita prèvia i identificar-se a l’entrada. Encara que l’IBB es troba dins del Jardí Botànic de Barcelona, l’accés a la biblioteca es realitza a través de l’entrada de l’IBB al Passeig del Migdia.

Pot sol·licitar cita prèvia a través de:

Horari:

De l’1 d’octubre al 30 d’abril:

De dilluns a divendres: 9:00h – 14:00h

Dijous: 15:00h – 17:00h

Del 16 de setembre a 15 de juny:

De dilluns a divendres: 9:00h – 14:00h

Aquest horari pot quedar afectat en períodes de Nadal, Setmana Santa, estiu i ponts