Site Loader

Viu Montjuïc el Parc de la Cultura


Dia: dissabte 8 i diumenge 9 d’octubre de 2022

Hora: tot el dia

Lloc: Parc de Montjuïc


Durant el cap de setmana del 8 i 9 d’octubre, els barcelonins i barcelonines podran gaudir de més de 60 activitats proposades per una trentena d’equipaments de Montjuïc. Les activitats combinaran itineraris guiats pel parc amb jornades de portes obertes i visites guiades a les exposicions, així com actuacions de música, dansa i teatre. A més, l’edició d’enguany també incorpora una zona de restauració i esbarjo als jardins de Joan Brossa.

Tota la programació de #ViuMontjuïc es pot trobar al programa online i en aquesta edició, l’Institut Botànic de Barcelona hi torna a participar col·laborant en dues activitats:

Se’ns moren les plantes

Se’ns moren les plantes és una peça nascuda del diàleg dels artistes Xesca Salvà i Marc Villanueva Mir -residents la temporada passada al Teatre Lliure amb el personal de l’Institut Botànic de Barcelona, que confronta la pràctica humana d’anomenar, arxivar i preservar la natura (fins i tot de reproduir-la) amb la intuïció d’altres maneres d’entendre la realitat, en què els éssers humans no són els únics agents dels canvis i transformacions del paisatge.

La peça itinerant explora els lligams entre botànica, al·lucinació i colonialisme, a través d’una passejada sonora per Montjuïc guiada per una directora de so cinematogràfic, així com per les veus de botàniques, jardineres i altres criatures invisibles que viuen al sotabosc.

Durant els dies 8 i 9 d’octubre, l’activitat serà gratuïta i tindrà lloc de 18:30 a 20:15 hores sortint de la plaça Margarida Xirgu i és necessària la inscripció prèvia. També és podrà participar en l’activitat els dies 14, 15, 16, 21, 22 i 23 d’octubre prèvi l’adquisició d’entrades amb un preu de 15€.

 

Focjuïc? Boscjuïc! Una passejada preventiva per la muntanya de Montjuïc

Montjuïc és un dels pulmons verds de Barcelona i, en estar sotmès a una intensa activitat humana, esdevé especialment vulnerable als incendis forestals.

Amb un format d’itinerari, passejarem per l’interior del Jardí Botànic, els participants travessaran una de les pinedes de la muntanya i finalitzaran l’activitat davant del vehicle pedagògic dels Bombers. Durant 90 minuts es compartirà la problemàtica del foc i es donaran a conèixer els principals consells de prevenció a tenir en compte, així com les actuacions a emprendre en cas d’emergència.

L’activitat tindrà lloc dissabte 8 i diumenge 9 d’octubre de 10:00 a 12:00 hores al Jardí Botànic i és necessari inscriure’s prèviament.

Actualitat

Inici del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies