Site Loader

Viu Montjuïc el Parc de la Cultura


Dia: dissabte 8 i diumenge 9 d’octubre de 2022

Hora: tot el dia

Lloc: Parc de Montjuïc


Durant el cap de setmana del 8 i 9 d’octubre, els barcelonins i barcelonines podran gaudir de més de 60 activitats proposades per una trentena d’equipaments de Montjuïc. Les activitats combinaran itineraris guiats pel parc amb jornades de portes obertes i visites guiades a les exposicions, així com actuacions de música, dansa i teatre. A més, l’edició d’enguany també incorpora una zona de restauració i esbarjo als jardins de Joan Brossa.

Tota la programació de #ViuMontjuïc es pot trobar al programa online i en aquesta edició, l’Institut Botànic de Barcelona hi torna a participar col·laborant en dues activitats:

Se’ns moren les plantes

Se’ns moren les plantes és una peça nascuda del diàleg dels artistes Xesca Salvà i Marc Villanueva Mir -residents la temporada passada al Teatre Lliure amb el personal de l’Institut Botànic de Barcelona, que confronta la pràctica humana d’anomenar, arxivar i preservar la natura (fins i tot de reproduir-la) amb la intuïció d’altres maneres d’entendre la realitat, en què els éssers humans no són els únics agents dels canvis i transformacions del paisatge.

La peça itinerant explora els lligams entre botànica, al·lucinació i colonialisme, a través d’una passejada sonora per Montjuïc guiada per una directora de so cinematogràfic, així com per les veus de botàniques, jardineres i altres criatures invisibles que viuen al sotabosc.

Durant els dies 8 i 9 d’octubre, l’activitat serà gratuïta i tindrà lloc de 18:30 a 20:15 hores sortint de la plaça Margarida Xirgu i és necessària la inscripció prèvia. També és podrà participar en l’activitat els dies 14, 15, 16, 21, 22 i 23 d’octubre prèvi l’adquisició d’entrades amb un preu de 15€.

 

Focjuïc? Boscjuïc! Una passejada preventiva per la muntanya de Montjuïc

Montjuïc és un dels pulmons verds de Barcelona i, en estar sotmès a una intensa activitat humana, esdevé especialment vulnerable als incendis forestals.

Amb un format d’itinerari, passejarem per l’interior del Jardí Botànic, els participants travessaran una de les pinedes de la muntanya i finalitzaran l’activitat davant del vehicle pedagògic dels Bombers. Durant 90 minuts es compartirà la problemàtica del foc i es donaran a conèixer els principals consells de prevenció a tenir en compte, així com les actuacions a emprendre en cas d’emergència.

L’activitat tindrà lloc dissabte 8 i diumenge 9 d’octubre de 10:00 a 12:00 hores al Jardí Botànic i és necessari inscriure’s prèviament.

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  «febrer 2024»
  DlDtDcDjDvDsDg
     
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
     

Butlletí de notícies