Site Loader

Estudiant de l’IBB rep un premi a la millor presentació oral gràcies als seus estudis en Cannabis

L’estudiant Teodora Dalmacija ha sigut guardonada amb el premi a la millor presentació oral en la secció de Biologia del II congrés d’estudiants de Biologia i Psicologia a Koper (Eslovenia). El treball «Traditional use of hemp (Cannabis sativa L.) in the balkans» fou elaborat durant la seva estada a l’Institut Botànic de Barcelona (IBB) en el marc del programa ERASMUS+ i sota la supervisió de la Manica Balant i en Daniel Vitales l’estiu de 2021.

A l’esquerra, la Teodora presentant els resultats del seu treball a l’IBB. I a la dreta, rebent el premi a la millor presentació.

Durant els mesos on la Teodora va estar a l’IBB, va realitzar una cerca bibliogràfica sobre els usos del cànem a la regió dels Balcans. Aquest estudi va abastar un rang temporal de gairebé 60 anys (1966-2021) i un total de 23 publicacions, obtenint nombrosos usos tradicionals del cànem que es van introduir a la base de dades CANNUSE. L’autora del treball destaca que l’ús principal del cànem en aquesta regió és el de la producció de fibres, així com l’elaboració de medicines i aliments. I que les parts que s’utilitzen més comunament són les tiges i les llavors.

Des de l’IBB volem felicitar la Teodora per aquest èxit i li desitgem molta sort en la seva carrera científica.

Autor: Iván Pérez-Lorenzo

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies