Site Loader

1a Marató de primavera LIFE medCLIFFS

Ruta pel camí de ronda de Lloret de Mar

Dia: diumenge 22 de maig

Hora: de 10:00 a 14:00 hores

Punt de trobada: Passeig de la Caleta, 15 (Lloret de Mar), al final del pàrquing de motocicletes.
(41.700653894001775, 2.8565052261882116)

Cal inscripció prèvia (activitat gratuïta)

Camí d’anada i tornada de 3 km en total, de baixa dificultat.


Coincidint amb la celebració dels 30 anys del Programa LIFE i de la II Biomarató de Flora, des del projecte LIFE medCLIFFS hem organitzat la primera marató de primavera LIFE medCLIFFS per detectar plantes invasores dels penya-segats de la Costa Brava, que pren la forma d’una ruta botànica pel litoral de Lloret de Mar seguint el camí de ronda que surt del nord de la platja de Lloret.

Us convidem a gaudir d’una agradable passejada i ruta botànica guiada seguint el camí de ronda que surt del nord de la platja de Lloret. Amb el guiatge dels experts del projecte LIFE medCLIFFS, podreu observar i aprendre a reconèixer diverses espècies de plantes al·lòctones, la gran majoria escapades de jardins, algunes esdevingudes invasores i, a més, podreu conèixer com podeu col·laborar en la conservació d’un hàbitat icònic de la Costa Brava com són els seus penya-segats.

El projecte LIFEmedCLIFFS és un projecte de conservació de la natura que rep finançament del Programa LIFE de la Unió Europea i té com a objectiu la millora de la conservació dels penya-segats de la Costa Brava a través de la gestió integral de les plantes invasores i potencialment invasores que suposen un impacte negatiu sobre la flora i els hàbitats locals. El projecte preveu algunes accions especialment dirigides a protegir alguns endemismes amenaçats són Seseli farreny, Limoniun tremolsii o Limonium geronense.

Inscripció gratuïta a info.lifemedcliffs@csic.es (màxim 30 persones, data límit d’inscripció fins el dia 20 de maig).

Recomanacions bàsiques: portar aigua o sucs en quantitat suficient i alguna cosa per picar (fruits secs, etc.) així com calçat còmode però de sola no relliscant. Si el dia és molt clar millor portar roba lleugera de màniga llarga, barrets o gorres, i crema solar per les parts del cos en exposició.

Gaudir d’un litoral lliure de plantes invasores també és cosa de tots! Us hi esperem!!

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  «abril 2024»
  DlDtDcDjDvDsDg
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
       

Butlletí de notícies