Site Loader

Apunta’t a la segona Biomarató de Flora!


Dies: 20, 21 i 22 de maig

Lloc: A tot el territori estatal

Web del projecte a iNaturalistLa Societat Espanyola de Botànica (SEBOT), a través del seu Grup de Treball en Sistemàtica, es complau en anunciar l’organització de la II Biomarató de Flora entre els dies 20 i 22 de maig de 2022, coincidint amb la setmana en que se celebra el Dia Internacional de la Fascinació per les Plantes.

Què és una Biomarató? Una Biomarató consisteix en una cerca d’espècies, en aquest cas, vegetals, voluntària i individual, que posteriorment seran identificades amb l’ajuda i assessorament d’altres aficionats i experts. Es tracta d’un esdeveniment de ciència ciutadana on l’objectiu és “capturar” amb una càmera (com la del telèfon) tantes espècies com sigui possible durant un període de temps.

I com es participa en aquesta Biomarató? És molt senzill. Mitjançant el registre a l’aplicació iNaturalist (disponible per a Android i iOS) cada usuari pot penjar fotos dels vegetals que observi, vincular-les al projecte de la Biomarató o al subprojecte territorial corresponent (en el nostre cas, Catalunya) i fer-les disponibles per a altres usuaris. Sense necessitat de saber inicialment de quina planta es tracta, aquells usuaris amb més experiència proposaran de forma participativa la identitat de l’espècie de cada fotografia. Pots veure més informació sobre l’ús de l’aplicació i mantenir-te informat a les xarxes socials de la Biomarató (Twitter i Instagram).

Però, per a què serveix una Biomarató? Les observacions que es registrin i de les quals se’n confirmi la seva identitat, es penjaran a una xarxa de dades mundial d’ús lliure (GBIF). Aquestes dades seran d’utilitat en recerques científiques, que ajudaran al registre d’espècies rares, a entendre millor els hàbitats dels vegetals o a esbrinar com poden respondre al canvi climàtic.

Formant part d’una Biomarató tothom es converteix en científic!

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies