Site Loader

Experiència d’una estudiant ERASMUS a l’IBB

L’Institut Botànic de Barcelona (IBB) és un centre amb gairebé 100 anys d’història científica. I al llarg d’aquest temps centenar d’estudiants de diferents nivells i de tot arreu del món, han aportat el seu granet de sorra per a incrementar el coneixement que tenim sobre els vegetals. Durant l’estiu de 2022, vam tenir el plaer de tenir entre el nostre personal la Margaux Naudy, estudiant de l’Escola d’Enginyeria ISARA a Lyon, i que arribà a l’IBB en el marc del projecte ERASMUS.

La Margaux identificant llavors per a conèixer l’èxit reproductiu d’ Arctium minus.

Aquest estiu, he realitzat les meves pràctiques de tercer any de l’escola d’enginyeria en un equip d’investigadores a l’IBB. Per a mi, representava una manera de conèixer més sobre el món de la botànica i el treball en la recerca”


La Margaux, ha passat tres mesos investigant la família de les asteràcies, dins del projecte COMPOSITAE, liderat per la Dra. Oriane Hidalgo. L’objectiu d’aquest projecte és conèixer els aspectes evolutius i funcionals que estan darrere de la gran diversitat de capítols que trobem en la família.

Durant aquests mesos d’estiu, he fet molt treball de camp a la regió dels Pirineus catalans. L’objectiu era recollir capítols de les plantes de la família de les “Asteraceae” per a fer disseccions, comptar i classificar les llavors per a avaluar l’èxit reproductor, entre d’altres. Fou un gran treball d’observació, de paciència i de rigor. Tenia un super equip apassionat, que m’ha ensenyat molt durant les excursions”

Els prats alpins van ser un dels llocs que es van visitar per a mostrejar Asteraceae.


Més enllà de la formació científica, el programa ERASMUS busca donar eines als estudiants que els permetin desenvolupar-se en el seu futur laboral, ja que permeten a l’alumne estar en contacte amb persones d’altres disciplines i cultures.

 

Ha sigut una bona experiència social que m’ha permès trobar molts investigadors especialitzats en diferents sectors. Per exemple, he tingut la oportunitat de treballar dos dies als Pirineus amb entomòlegs i així, aprendre coses sobre les papallones. Ha sigut molt interessant! M’ha permès també, aprendre com funciona un treball de recerca i els mètodes per a aconseguir el que volem”


Esprem que la Margaux tingui una pròspera vida laboral i personal, i li desitgem molta sort en la seva pròxima estada a l’Argentina. També animem a totes i tots les i els estudiants que estiguin interessats en els projectes que es desenvolupen a l’IBB que contactin amb nosaltres.

Autors: Margaux Naudy i Iván Pérez-Lorenzo

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies