Site Loader

Xerrada: Quins problemes ocasionen les plantes invasores? Què podem fer per evitar-los?


Aquesta activitat s’emmarca dins de la 27a edició de la Setmana de la Ciència

Dia: Dimarts 15 de novembre de 2022

Hora: de 18:30 a 19:30 hores

Lloc: Sala Amfiteatre de la Residència d’Investigadors (C/ Hospital 64, Barcelona)

Ponents: Neus Nualart i Jordi López-Pujol de l’Institut Botànic de Barcelona

Cal inscripció prèvia


En el marc de la 27a Setmana de la Ciència els Drs. Neus Nualart i Jordi López-Pujol, investigadors de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB), faran un tast de la recerca en biodiversitat i evolució de l’IBB amb la xerrada: Quins problemes ocasionen les plantes invasores? Què podem fer per evitar-los?

Les espècies invasores són una de les principals causes d’extinció d’espècies natives i els seus efectes podrien ser devastadors en un futur proper gràcies a que la globalització i el canvi climàtic n’estan facilitant la propagació. Entendre la seva problemàtica és vital per a millorar-ne la gestió, sobretot en un espai com el litoral mediterrani on el nombre d’invasores i potencialment invasores és molt elevat. En aquesta xerrada parlarem sobre les causes d’aquesta alta presencia d’invasores a les nostres costes, així com de les problemàtiques que ocasionen. Per exemplificar les mesures que es poden portar a terme, explicarem el projecte LIFE medCLIFFS que té com objectiu principal millorar la gestió dels penya-segats mediterranis, un dels hàbitats més afectats per aquesta problemàtica, mitjançant la coordinació entre el sector públic, el sector privat i la ciutadania.

   

Actualitat

Inici del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

    «desembre 2022»
    DlDtDcDjDvDsDg
       
    1
     
    2
     
    3
     
    4
     
    5
     
    6
     
    7
     
    8
     
    9
     
    10
     
    11
     
    12
     
    13
     
    14
     
    15
     
    16
     
    17
     
    18
     
    19
     
    20
     
    21
     
    22
     
    23
     
    24
     
    25
     
    26
     
    27
     
    28
     
    29
     
    30
     
    31
     
     

Butlletí de notícies