Site Loader

SEMINARI: L’etnobotànica a l’ampolla

Base, receptes i tastet de begudes populars catalanes

Cicle de seminaris IBB

Ponents: Montse Parada (Universitat de Barcelona, UB), Teresa Garnatje (Institut Botànic de Barcelona, IBB), Airy Gras (UB i Emory University) i Joan Vallès (UB i Institut d’Estudis Catalans)

Data i hora: dijous 13 d’octubre, 16:00h

Lloc: Sala Salvador de l’IBB


El coneixement tradicional sobre les plantes de la nostra terra va molt més enllà de saber què es pot menjar o què es pot preparar per a guarir malalties. L’elaboració de begudes (ja sigui alcohòliques o no) és potser un dels àmbits que més poden sorprendre per la seva riquesa i varietat.
És per això que, en aquest seminari, tractarem sobre plantes emprades en l’elaboració d’aquests productes i donarem receptes -totes basades en prospeccions etnobotàniques fetes als Països Catalans- per a preparar des de begudes refrescants fins a licors ben poc coneguts, però molt apreciats pels informants de casa nostra, que ens han fet dipositaris de la seva saviesa. Així, a través d’activitats com aquesta, tenim l’oportunitat de retornar a la societat, almenys en part, aquest tresor d’informació cultural sobre plantes que en prové.

VISITA EL PAPILIONARI

D’abril a juny els grups escolars poden visitar gratuïtament el papilionari acompanyats dels nostres investigadors.

Escriu-nos a infoibb@ibb.csic.es

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Formem part de:

Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya