Site Loader

Portes obertes: Monitorització de papallones migratòries


Setmana de l’Administració Oberta

Data: dijous 30 de juny de 2022

Hora: de 16 a 18 hores

Lloc: Institut Botànic de Barcelona


El Phylomigration Lab, liderat pel Dr. Gerard Talavera, científic titular de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB), presentarà la plataforma de ciència ciutadana “Butterfly Migration”, un projecte global de seguiment de papallones migratòries i dels seus llocs de cria. El projecte busca construir una xarxa d’observadors que contribueixin valuoses dades en diverses regions de les distribucions de les papallones i que permetin estudiar aquest increïble fenomen. La participació al projecte es fa mitjançant l’aplicació mòbil ButterflyMigration (disponible per a Android i iOS) o la plataforma web. Aquestes plataformes incouen protocols de monitorització, comunicació en xarxa amb altres observadors i guies informatives per a la identificació de papallones adultes, d’estats juvenils i de les seves plantes hostes. A més, es realitzarà una visita guiada al nou papallonari a càrrec dels científics del grup de recerca, on es tindrà l’oportunitat d’observar algunes d’aquestes papallones migratòries i parlar amb els investigadors sobre la seva feina i la íntima relació amb la ciència ciutadana.

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies