Site Loader

Experiència d’una estudiant en pràctiques a l’IBB

Un dels objectius de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB) és la formació de personal investigador. Com cada any, i des de 1992, l’IBB rep estudiants de diferents nivells universitaris i, entre ells, estudiants de Grau per a realitzar pràctiques externes. L’objectiu d’aquestes pràctiques és permetre a l’alumne guanyar autonomia al laboratori, aprendre de primera mà com es plateja un projecte de recerca i les diferents metodologies que se li apliquen. El passat mes d’abril vam rebre la Laia López Santfeliu de Recalde, estudiant de Biotecnologia de la Universitat de Girona, que ens ha compartit la seva experiència durant l’estada:

Aquest mes d’abril i maig he realitzat l’estada de pràctiques curriculars a l’IBB. Una de les sortides de la carrera que em cridava l’atenció era el laboratori, per això vaig pensar que una estada de pràctiques al laboratori de biologia molecular podria ajudar-me a tenir una visió més pràctica del que seria treballar en aquesta àrea.”

La Laia ha estat treballant amb la Lucía Moreyra, estudiant de doctorant, principalment dins del projecte Afromont, que tracta d’esbrinar les causes de la diversificació i les connexions biogeogràfiques de dues radiacions de la família de les compostes dels arxipèlags arfomontà i afroalpí.

La Laia López (esquerra) i la Lucía Moreyra (dreta) treballant al laboratori.

Durant la seva estada, la Laia ha après diferents tècniques que seran útils per a enfrontar-se al món laboral en el futur:

En aquesta estada he pogut aprendre a desenvolupar-me amb independència al laboratori per tal de dur a terme un procés d’investigació amb un grup de mostres, en el qual s’inclouen les tècniques d’extracció i quantificació de DNA, sonicació i comprovació amb electroforesis i finalment he pogut realitzar un protocol de llibreries genòmiques per a seqüenciar-les amb tècniques de NGS.”

Les pràctiques externes no només estan pensades perquè els alumnes completin la seva formació acadèmica, sinó que també serveixen per a fomentar la confiança en sí mateixos i guanyar determinació per a començar a traçar els seus propis camins un cop finalitzada l’etapa formativa. La Laia ens ha comentat com ha sigut la seva visió en aquest aspecte:

Cal destacar també que dins del grup de recerca en el que he estat m’he sentit molt còmoda i recolzada des del primer moment, ja que han estat pendents de mi per ajudar-me en tot el que ha sigut necessari i també m’han donat independència perquè pugues aprendre i desenvolupar-me per mi mateixa. Aquesta experiència m’ha permès integrar-me en un equip de treball i conèixer el món laboral de primera mà, i he pogut profunditzar en un context professional que desconeixia en gran part, cosa que m’ha facilitat una visió pràctica i real del que seria treballar en la investigació.”

Des de l’IBB, li desitgem a la Laia molta sort en el seu pròxim destí: Brussel·les, on realitzarà pràctiques Erasmus en els pròxims mesos. Estem segurs que la seva estada serà molt profitosa. Després d’aquest testimoni tan positiu, animem a tots els estudiants que ens llegeixin i estiguin interessats en alguns dels projectes del centre a contactar-nos per a realitzar les seves pràctiques.

Autores: Laia López, Lucía Moreyra i Mª Luisa Gutiérrez

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies