Site Loader

Xerrada: Identifiquem les plantes remeieres i les plantes verinoses

Cicle temàtic: Viatges, muntanya i natura

Ponent: Teresa Garnatje, directora de l’Institut Botànic de Barcelona
Data:
dilluns 27 de juny de 2022
Hora:
18:30 hores
Lloc:
Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra (Carrer del Segre, 24, Barcelona)


En el cicle de conferències Viatges, muntanya i natura que tindrà lloc durant els mesos de maig i juny de 2022, es presenten les sortides i travesses per la muntanya, la majoria a l’abast del gran públic a través de conferenciants que han trepitjat i trescat per aquests indrets. D’aquesta manera, es presenten la nostra natura i geologia, amb l’objectiu d’enamorar els participants de tot allò que tenen al seu món més proper

La natura ha estat sempre una inesgotable font de remeis i verins casolans. Una gran majoria de les plantes, herbes, matolls i arbres tenen o han tingut un aprofitament de tipus terapèutic o per extreure verí. Fins i tot, això va donar lloc a un ofici molt popular en molts punts del Pirineu: les trementinaires, dones que collien plantes del bosc i el prat per fer-ne remeis o verins. Encara avui, plantes com l’àrnica, el teix, la farigola o el romaní es fan servir com a matèria primera de molts remeis. A casa nostra tenim també una de les plantes més verinoses de tot Europa: la tora blava, molt abundant al Pirineu, però extremadament tòxica. La conferència Identifiquem les plantes remeieres i les plantes verinoses, que tindrà lloc el proper 27 de juny, serà a càrrec de la Dra. Teresa Garnatje, directora de l’IBB i experta en plantes remeieres i verinoses.

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies