Site Loader

2a JORNADA GASTRONÒMICA DE LES PLANTES OBLIDADES

Voleu conèixer els usos tradicionals de les plantes, recuperar les sensacions i els sabors que experimentaven els nostres avis? Uneix-te el 25 de març a la 2a Jornada Gastronòmica de les plantes oblidades! Després de la gran acollida que va tenir la primera edició, aquest any, la jornada ofereix un programa amb moltes novetats. L’objectiu de totes les activitats és que els visitants puguin descobrir quins són els usos alimentaris de les espècies de plantes que els nostres avis consumien i que avui són popularment anomenades “males herbes”.

plantes
Durant les Jornades trobareu:

  • 10 sessions de tasts de productes elaborats amb plantes silvestres
  • 10 xerrades tècniques, 28 presentacions de projectes
  • Una tastafira de productes silvestres i varietats tradicionals amb més de 50 estands
  • 16 tallers
  • una sortida etnobotànica, un espai on aprendre directament dels avis
  • exposicions de plantes i llavors
  • activitats de descoberta
  • diferents restaurants on degustar plats silvestres
  • una trobada sectorial
  • 5 demostracions i degustacions de cuina

Podeu consultar el programa complet aquí

Data: dissabte, 25 de març

Lloc: Igualada, Espai Cívic Centre i zona exterior (C/Trinitat, nº 12) i Sala Polivalent del Casal del Passeig (Passeig Verdaguer, nº 67)
Inscripcions: per algunes activitats cal inscriure’s prèviament al web Eixarcolant
Organització: Col·lectiu Eixarcolant amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona, l’Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal de l’Anoia i la Generalitat de Catalunya

L’Institut Botànic de Barcelona (IBB) no podia faltar a aquesta cita i participa en tres activitats molt interessants, gratuïtes i incloses dins l’Itinerari Jove de la 2a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades:

  • 12:30 – 13:30 Canvi etnobotànic. Processos que afavoreixen l’abandonament dels usos de les plantes, i formes de recuperar-los a càrrec del Dr. Ugo D’Ambrosio
  • 17:30 – 18:30 La dolçor dels fruits de la terra. Etnobotànica de postres i llepolies a les terres catalanes amb el Dr. Joan Vallès.
  • 16:00 – 17:30 Taula rodona i debat, amb la participació de l’Airy Gras, sobre els factors que provoquen que les persones que coneixem les plantes silvestres i varietats agrícoles tradicionals no les utilitzem tant com voldríem en el dia a dia.

No us ho perdeu!

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies