Site Loader

Invasores a Montjuïc

Dia: dissabte 7 d’octubre de 2023

Hora: 10:00 – 12:00

Lloc: Itinerari des de l’IBB fins al Mirador del Migdia


En aquesta activitat aprendrem a distingir algunes plantes invasores a Montjuïc mitjançant les tècniques dels investigadors botànics. Després elaborarem un herbari que us podreu emportar a casa de record. Animeu-vos a fer de botànics per un dia!

L’activitat tindrà diferents apartats:
  • Petita presentació de la recerca que es fa a l’IBB a la porta d’aquesta institució i explicació de la flora de Montjuïc i que és una planta invasora
  • Recorregut a peu fins el Mirador del Migdia on farem el treball de camp tot enregistrant les dades amb l’aplicació inaturalist (recomanem als participants que se l’hagin baixat prèviament) que permet fer fotografies, georeferenciar les plantes, i donar un nom científic a les mostres de manera mes o menys automàtica. Actualment aquesta es una de les eines més útils en recerca científica per tenir dades de plantes a través de la ciència ciutadana. Durant el recorregut també agafarem algunes mostres significatives de plantes invasores de la zona.
  • Identificació de les mostres que haurem recol·lectat tot aprenent a utilitzar una clau dicotòmica i amb , l’ajut d’imatges il·lustratives de la flora de Montjuïc.
  • Elaboració d’un herbari que ens podrem emportar a casa per a garantir la bona documentació i conservació de les mostres.
Els objectius d’aquesta activitat son els següents:
  • Reconèixer algunes espècies de plantes al·lòctones i invasores que podem trobar a Montjuïc.
  • Conèixer i posar en pràctica la metodologia per fer un cens de flora útil per la recerca científica.
  • Introduir eines per la identificació d’espècies.
  • Conèixer i posar en pràctica la metodologia per a la identificació d’espècies.
  • Aprendre com crear una col·lecció d’herbari i la seva utilitat.
Aquesta activitat es troba enmarcada en el Viu Montjuïc que tindrà lloc, en la seva tercera edició, al 7 i 8 d’octubre al Parc de la Cultura.

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies