Cargador de la web

Invasoras en Montjuïc

Dia: dissabte 7 d’octubre de 2023

Hora: 10:00 – 12:00

Lloc: Itinerari des de l’IBB fins al Mirador del Migdia


En aquesta activitat aprendrem a distingir algunes plantes invasores a Montjuïc mitjançant les tècniques dels investigadors botànics. Després elaborarem un herbari que us podreu emportar a casa de record. Animeu-vos a fer de botànics per un dia!

L’activitat tindrà diferents apartats:
  • Petita presentació de la recerca que es fa a l’IBB a la porta d’aquesta institució i explicació de la flora de Montjuïc i que és una planta invasora
  • Recorregut a peu fins el Mirador del Migdia on farem el treball de camp tot enregistrant les dades amb l’aplicació inaturalist (recomanem als participants que se l’hagin baixat prèviament) que permet fer fotografies, georeferenciar les plantes, i donar un nom científic a les mostres de manera mes o menys automàtica. Actualment aquesta es una de les eines més útils en recerca científica per tenir dades de plantes a través de la ciència ciutadana. Durant el recorregut també agafarem algunes mostres significatives de plantes invasores de la zona.
  • Identificació de les mostres que haurem recol·lectat tot aprenent a utilitzar una clau dicotòmica i amb , l’ajut d’imatges il·lustratives de la flora de Montjuïc.
  • Elaboració d’un herbari que ens podrem emportar a casa per a garantir la bona documentació i conservació de les mostres.
Els objectius d’aquesta activitat son els següents:
  • Reconèixer algunes espècies de plantes al·lòctones i invasores que podem trobar a Montjuïc.
  • Conèixer i posar en pràctica la metodologia per fer un cens de flora útil per la recerca científica.
  • Introduir eines per la identificació d’espècies.
  • Conèixer i posar en pràctica la metodologia per a la identificació d’espècies.
  • Aprendre com crear una col·lecció d’herbari i la seva utilitat.
Aquesta activitat es troba enmarcada en el Viu Montjuïc que tindrà lloc, en la seva tercera edició, al 7 i 8 d’octubre al Parc de la Cultura.

Visitas al mariposario

Durante la primavera (marzo-junio) las escuelas pueden venir a visitar el mariposario los miércoles por la mañana. Para mayor información contactad con info@ibb.csic.es

Actualidad

Firmado el nuevo convenio del centro mixto con el acuerdo del CSIC y el Consorcio Museo de Ciencias Naturales de Barcelona.

Nuevo convenio con fecha del 10/11/2023.

Consulta aquí el convenio

Catálogo de tipos nomenclaturales

Eventos

Boletín de noticias