Site Loader

III Biomarató de Flora espanyola

Dies: 18, 19, 20 i 21 de maig

Lloc: A tot el territori estatal

Web del projecte a iNaturalist


La Societat Espanyola de Botànica (SEBOT), a través del seu Grup de Treball en Sistemàtica, es complau en anunciar la III Biomarató de Flora espanyola entre els dies 18 i 21 de maig de 2023, coincidint amb la setmana en què se celebra el Dia Internacional de la Fascinació per les Plantes.

Què és una Biomarató? Una biomarató consisteix en la recerca d’espècies, en aquest cas plantes, en grup o individualment, que posteriorment seran identificades amb l’ajuda i l’assessorament d’altres aficionats i experts. És un esdeveniment de participació ciutadana en el qual ciutadans de tot l’estat surten al camp a fotografiar plantes, o simplement a gaudir de la natura, mentre aprenen sobre la nostra biodiversitat vegetal. L’objectiu de la Biomarató de Flora espanyola és fomentar activitats per a donar visibilitat a les plantes i la botànica en general.

I com es participa en aquesta Biomarató? Doncs és molt senzill. Mitjançant el registre al Projecte de la III Biomarató de Flora espanyola a l’aplicació iNaturalist (disponible per a Android i iOS) cada usuari pot pujar fotos de les plantes que observi durant aquests dies, i les seves observacions quedaran vinculades al projecte de la Biomarató o al subprojecte territorial corresponent (en el nostre cas, Catalunya) i fer-les disponibles per a altres usuaris. Sense necessitat de saber inicialment de quina planta es tracta, aquells usuaris amb més experiència proposaran de forma participativa la identitat de l’espècie de cada fotografia. Pots veure més informació sobre l’ús de l’aplicació i mantenir-te informat a les xarxes socials de la Biomarató (Twitter > i Instagram).

Però, per a què serveix una Biomarató? Les observacions que es registrin i de les quals se’n confirmi la seva identitat, es penjaran a una xarxa de dades mundial d’ús lliure (GBIF). Aquestes dades seran d’utilitat en recerques científiques, que ajudaran al registre d’espècies rares, a entendre millor els hàbitats dels vegetals o a esbrinar com poden respondre al canvi climàtic.

Aquest any, a més a més, col·laborem amb Tragsatec en el projecte InvaPlant de seguiment d’espècies invasores.

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies