Site Loader

Seminaris IBB: Estudi de la vinya a les Pitiüses

Una aproximació multidisciplinària

 

Ponent: Raquel González Dunford (Universitat de Barcelona)

Data i hora: dijous 27 d’abril, 16:00h

Lloc: Sala Salvador de l’IBB


A Eivissa i Formentera, els fenicis hi varen portar vinyes per a cultivar-les i poder elaborar vi, que exportarien a altres bandes del Mediterrani. Des de llavors s’hi ha continuat cultivant, desenvolupant resistències a diferents malalties i plagues durant tots aquests segles. Actualment és un cultiu important per al sector agrari local per a l’elaboració de vins. Aquest cultiu, a més, durant el pas del temps ha modelat el paisatge agrari de les Illes i té un fort protagonisme en diferents moments de la vida de les persones que viuen a les Pitiüses. En aquest seminari s’explicarà com s’han estudiat les races de vinya tradicionals illenques des de diferents perspectives, com ara l’etnobotànica, l’ampelogràfica o la genètica, per tal de conservar el saber popular i ampliar el coneixement científic sobre aquestes races.

 

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies