Site Loader

Centaurea achilleifolia, una altra espècie de centaurea nova per a la ciència trobada a Marroc

 

L’investigador de l’Institut Botànic de Barcelona Alfonso Susanna, ha participat en la descripció d’una altra nova espècie de Centaurea (família de les Compostes), Centaurea achilleifolia, poc després del descobriment de Centaurea peltieri l’any 2021. L’espècie també ha sigut trobada per l’investigador marroquí Abdelmonaim Homrani Bakali a Djebel Bou Naceur, a l’extrem nord de l’Atles Mitjà. La nova espècie està emparentada amb C. peltieri i les altres espècies que creixen a les goles del Gran Atles, i és la primera espècie del grup que es troba a les muntanyes de l’Atles Mitjà. L’article on es descriu està en premsa a la revista Phytotaxa.

Centaurea achilleifolia. Autor: A. Homrani Bakali.

 

Més informació:

A. Homrani Bakali & A. Susanna. 2022. Centaurea achilleifolia (Asteraceae), a new endemic species from the oriental Middle Atlas of Morocco. Phytotaxa (en premsa)

Autors: Abdelmonaim Homrani Bakali i Alfonso Susanna

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies