Site Loader

Centaurea peltieri una espècie nova per a la ciència trobada al Marroc

 

Un investigador de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB), el Dr. Alfonso Susanna, ha participat en la descripció d’una espècie nova de Centaurea (família de les Compostes) que s’ha batejat com a Centaurea peltieri.

Centaurea peltieri. Autor: A. Homrani Bakali

L’espècie fou descoberta per l’investigador marroquí Abdelmonaim Homrani Bakali a les gorges d’Assaka, prop de Midelt al Gran Atles. La nova espècie està emparentada amb altres espècies que creixen en altres cingleres del Gran Atles situades més a l’oest. L’article on es descriu està a la revista Phytotaxa (disponible pròximament).


Article de referència:

Centaurea peltieri (Asteraceae), a new endemic species from Oriental High Atlas of Morocco. Phytotaxa (a premsa).

Autors: Abdelmonaim Homrani Bakali i Alfonso Susanna

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies