Site Loader

Oferta de contracte per a personal investigador predoctoral en formació (FI-2022)

El grup de recerca XenoPlants busca una persona titulada en: Biologia, Biologia Ambiental, Bioquímica, Biotecnologia, Ciències Ambientals, Ciències Biomèdiques, Farmàcia o afins per a un contracte FI a Barcelona en el camp de la biologia evolutiva i la conservació de plantes en el marc del projecte Landscape GENomics and NIche dynamics of hybrid Invasive Alien plants(GENNIAlien) .


Les espècies invasores són una de les principals causes d’extinció d’espècies autòctones i, atès que el canvi climàtic i la globalització n’estan facilitant la propagació, els seus efectes podrien ser devastadors en un futur proper. Entendre els processos biològics subjacents a la invasivitat és clau per a la gestió i prevenció de les invasions biològiques. D‘entre els molts factors que poden conduir a la invasivitat, la hibridació és un dels més interessants. La hibridació normalment confereix una major capacitat adaptativa, resultant de diversos processos genètics i genòmics, entre d’altres. La hipòtesi principal del projecte és que la variació en l’estructura del genoma dels híbrids poden impulsar l’aparició de novetats evolutives que comportin una major capacitat d’adaptació i d’invasió. Com a models per a comprovar aquesta hipòtesi s’utilitzen dos complexos d’espècies que envaeixen els ecosistemes mediterranis: Carpobrotus edulis-acinaciformis i Kalanchoe × houghtonii. El principal objectiu d’aquest projecte, per tant, és avaluar si els efectes de la hibridació en l’estructura genòmica dels individus contribueixen a l’evolució de la invasivitat i impliquen canvis de nínxol en la distribució de les poblacions invasores.

Busquem una persona motivada per a la investigació per a sol·licitar un Ajut per a la contractació de personal investigador predoctoral en formació (FI-2022). És necessari un expedient acadèmic superior a 8 en el grau i a 8,5 en el màster.

El termini de presentació de sol·licituds és del 2 al 20 d’octubre de 2021.

Els interessats escriviu a: Sònia Garcia o Neus Nualart. Passeig del Migdia s. n. 08038 Barcelona. Email: soniagarcia@ibb.csic.es, nnualart@ibb.csic.es.

CONTACTEU EL MÉS AVIAT POSSIBLE PER A PODER PREPARAR LA SOL·LICITUD ADEQUADAMENT!

 

El sistema i criteris de priorització de les sol·licituds dels ajuts per a la contractació de personal FI per l’any 2022 que aplicarà el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), es poden consultar en aquest enllaç.

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies