Site Loader

El Dr. Valentí Rull entre el 2% de científics més citats del món segons el rànquing Stanford

La Universitat d’Stanford ha publicat recentment una actualització de la llista del top 2% dels científics més citats de les diverses disciplines, el World’s Top 2% Scientists. Aquest rànquing, considerat el més prestigiós del món, es basa en informació bibliomètrica continguda a la base de dades Scopus i inclou més de 160.000 investigadors d’entre els més de vuit milions de científics considerats en actiu, i té en compte 22 àrees científiques i 176 subdisciplines. La llista es pot consultar en aquest enllaç.

Valentí Rull, investigador científic a l’Institut Botànic de Barcelona, forma part del World’s Top 2% Scientists, concretament en el top 0,5%, considerant totes les àrees científiques i les subdisciplines. Pel que fa la seva especialitat, la paleontologia, Rull es troba a la posició 173 d’entre els 19.448 paleontòlegs existents actualment, i ocupa la primera posició pel que fa els paleontòlegs espanyols. Rull també apareix a la llista com el primer palinòleg espanyol, i el dotzè a nivell internacional.

Actualment el treball de Rull es focalitza en: 1) les respostes biòtiques al canvi climàtic; 2) feedbacks i sinèrgies clima-vegetació-humans; 3) l’ecologia, evolució i biogeografia del Quaternari; 4) l’origen de la biodiversitat i l’endemisme Neotropicals; 5) l’establiment humà en illes remotes; 6) l’antropització de paisatges de muntanya; 7) el registre fòssil del Cannabis; i 8) l’”Antropocè” com a era. I les seves àrees d’estudi principals són: 1) el delta i les terres baixes de l’Orinoco; 2) la regió de la Guaiana; 3) els Andes tropicals; 4) l’Eix Volcànic Transversal mexicà; 5) els Pirineus; 6) les Açores; i 7) l’Illa de Pasqua.

Posta de sol a Ahu Tahai, a prop de Hanga Roa, la capital de l’Illa de Pasqua (Rapa Nui), on s’observen les restes de les estàtues de pedra conegudes com a moai. Autor: V. Rull, novembre 2009.

Podeu trobar més informació sobre la seva recerca a lapàgina web d’en Valentí.


Referència:

Baas, J., Boyack, K. & Ioannidis, J.P.A. 2021. August 2021 data-update for “Updated science-wide author databases of standardized citation indicators”.
Mendeley Data V3. doi: 10.17632/btchxktzyw.3

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies