Site Loader

El Dr. Valentí Rull entre el 2% de científics més citats del món segons el rànquing Stanford

La Universitat d’Stanford ha publicat recentment una actualització de la llista del top 2% dels científics més citats de les diverses disciplines, el World’s Top 2% Scientists. Aquest rànquing, considerat el més prestigiós del món, es basa en informació bibliomètrica continguda a la base de dades Scopus i inclou més de 160.000 investigadors d’entre els més de vuit milions de científics considerats en actiu, i té en compte 22 àrees científiques i 176 subdisciplines. La llista es pot consultar en aquest enllaç.

Valentí Rull, investigador científic a l’Institut Botànic de Barcelona, forma part del World’s Top 2% Scientists, concretament en el top 0,5%, considerant totes les àrees científiques i les subdisciplines. Pel que fa la seva especialitat, la paleontologia, Rull es troba a la posició 173 d’entre els 19.448 paleontòlegs existents actualment, i ocupa la primera posició pel que fa els paleontòlegs espanyols. Rull també apareix a la llista com el primer palinòleg espanyol, i el dotzè a nivell internacional.

Actualment el treball de Rull es focalitza en: 1) les respostes biòtiques al canvi climàtic; 2) feedbacks i sinèrgies clima-vegetació-humans; 3) l’ecologia, evolució i biogeografia del Quaternari; 4) l’origen de la biodiversitat i l’endemisme Neotropicals; 5) l’establiment humà en illes remotes; 6) l’antropització de paisatges de muntanya; 7) el registre fòssil del Cannabis; i 8) l’”Antropocè” com a era. I les seves àrees d’estudi principals són: 1) el delta i les terres baixes de l’Orinoco; 2) la regió de la Guaiana; 3) els Andes tropicals; 4) l’Eix Volcànic Transversal mexicà; 5) els Pirineus; 6) les Açores; i 7) l’Illa de Pasqua.

Posta de sol a Ahu Tahai, a prop de Hanga Roa, la capital de l’Illa de Pasqua (Rapa Nui), on s’observen les restes de les estàtues de pedra conegudes com a moai. Autor: V. Rull, novembre 2009.

Podeu trobar més informació sobre

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  «agost 2022»
  DlDtDcDjDvDsDg
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
  31
   
      

Butlletí de notícies