Site Loader

Taula rodona: Empoderem els territoris i les persones

Retorn del coneixement tradicional sobre la biodiversitat a la societat

Data i hora: 11 de novembre de 18.30h a 20.30h

Lloc: Sala Nicolau d’Olwer (IEC), carrer del Carme 47, Barcelona.

Cal inscripció prèviaUn dels deures de les persones que fan recerca sobre els coneixements tradicionals és el de retornar la informació a la societat de la qual prové, a vegades a generacions altres de les que han fornit les dades. Aquesta restitució pot ser una oportunitat per a aturar l’erosió del coneixement mateix i per a fer la societat més conscient del que sap i practica i de les seves responsabilitats. A més, l’empoderament del territori i de les persones que hi habiten gràcies als seus propis sabers pot ser una manera de dinamitzar, fins i tot econòmicament –amb nous productes locals que poden arribar al mercat-, aquesta societat i fer-la més sostenible. En aquesta taula rodona es tractaran aspectes d’aquest procés de rendició de comptes sobre els coneixements dels grups humans en l’àmbit de la biodiversitat.

La taula rodona que s’emmarca dins de la Setmana de l’Antropologia, comptarà amb Guillem Figueras, Natacha Filippi (Els Corremarges), Victoria Reyes-Garcia (Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals – UAB/ICREA), Marc Talavera (Col·lectiu Eixarcolant) i Joan Vallès (Universitat de Barcelona (UB), Institut d’Estudis Catalans) com a ponents i amb la Montse Parada (UB) com a moderadora.

Per a participar a la taula rodona cal inscriure’s prèviament en aquest formulari d’inscripció.


Organitzen: Grup EtnoBioFiC [Universitat de Barcelona, Institut Botànic de Barcelona (CSIC-Ajuntament de Barcelona)] i Institut d’Estudis Catalans.

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies