Site Loader

Taula rodona: Empoderem els territoris i les persones

Retorn del coneixement tradicional sobre la biodiversitat a la societat

Data i hora: 11 de novembre de 18.30h a 20.30h

Lloc: Sala Nicolau d’Olwer (IEC), carrer del Carme 47, Barcelona.

Cal inscripció prèviaUn dels deures de les persones que fan recerca sobre els coneixements tradicionals és el de retornar la informació a la societat de la qual prové, a vegades a generacions altres de les que han fornit les dades. Aquesta restitució pot ser una oportunitat per a aturar l’erosió del coneixement mateix i per a fer la societat més conscient del que sap i practica i de les seves responsabilitats. A més, l’empoderament del territori i de les persones que hi habiten gràcies als seus propis sabers pot ser una manera de dinamitzar, fins i tot econòmicament –amb nous productes locals que poden arribar al mercat-, aquesta societat i fer-la més sostenible. En aquesta taula rodona es tractaran aspectes d’aquest procés de rendició de comptes sobre els coneixements dels grups humans en l’àmbit de la biodiversitat.

La taula rodona que s’emmarca dins de la Setmana de l’Antropologia, comptarà amb Guillem Figueras, Natacha Filippi (Els Corremarges), Victoria Reyes-Garcia (Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals – UAB/ICREA), Marc Talavera (Col·lectiu Eixarcolant) i Joan Vallès (Universitat de Barcelona (UB), Institut d’Estudis Catalans) com a ponents i amb la Montse Parada (UB) com a moderadora.

Per a participar a la taula rodona cal inscriure’s prèviament en aquest formulari d’inscripció.


Organitzen: Grup EtnoBioFiC [Universitat de Barcelona, Institut Botànic de Barcelona (CSIC-Ajuntament de Barcelona)] i Institut d’Estudis Catalans.

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies