Site Loader

I Biomarató de Flora Espanyola

Dies: 21, 22 i 23 de maig

Lloc: A tot el territori estatal

Web del projecte a iNaturalist


Coincidint amb el Dia Internacional de la Fascinació per les Plantes (18 de maig) la Sociedad Española de Botánica (SEBOT) organitza la I Biomarató de Flora Espanyola amb l’objectiu de donar a conèixer la biodiversitat vegetal i crear consciència de l’entorn.

Una biomarató és un esdeveniment de ciència ciutadana on els participants fan sortides de reconeixement d’espècies, en aquest cas vegetals, que amb l’ajuda d’aficionats i experts identifiquen. Formant part d’una biomarató tothom pot ser científic!

Per a participar a la I Biomarató de Flora us heu de registrar a la plataforma iNaturalist i unir-vos al projecte català. Mitjançant l’aplicació (disponible per a Android i iOS) o bé a través del web, els participants haureu de penjar fotografies de les plantes observades i intentar identificar-les (no és necessari coneixement previ ja que la pròpia aplicació suggereix el nom de la planta però davant del dubte sempre podeu identificar-la com a “Plantae”). Posteriorment, altres usuaris de l’aplicació validaran les identificacions i les determinaran per tu! Un cop confirmades les espècies, les dades passaran a formar part de la plataforma de biodiversitat GBIF d’ús lliure.

Podeu trobar més informació sobre com participar a la Biomarató en aquest enllaç així com seguir les xarxes socials de l’esdeveniment:

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies