Site Loader

Beca JAE Intro ICU

En el marc de la convocatòria JAE Intro ICU, l’Institut Botànic de Barcelona ofereix la beca d’introducció a la recerca: Aplicación de herramientas SIG y modelaje de nicho para ecología y conservación de insectos.

Investigador responsable: Dr. Gerard Talavera.

El continent africà es caracteritza per una àmplia gama de climes i biomes. A més, els seus recursos naturals es troben sota molta pressió i estan experimentant canvis molt ràpids. En la majoria dels tròpics, l’estacionalitat es basa en el moviment de la Zona de Convergència Intertropical (ITCZ) que determina les estaciones seques i humides en ambdós costats de l’equador. Aquesta estacionalitat configura un mosaic paisatgístic espai-temporal on els recursos explotats pels animals són altament temporals. Com a conseqüència, molts animals han evolucionat per migrar i explotar recursos efímers en altres llocs. El cas dels insectes migratoris és excepcional en aquest sentit, ja que la seva curta vida els fa migrar i reproduir-se contínuament a través de múltiples generacions per any.

Durant aquesta formació, s’estudiarà la variabilitat al llarg del temps de possibles punts crítics de vegetació estacional on els insectes migratoris poden reproduir-se a Àfrica. L’estudiant elaborarà una sèrie de pipelines informàtics que permetran explorar sèries temporals de dades climàtiques i índexs de vegetació. La detecció d’aquests patrons podria assenyalar possibles àrees i moments d’interès per a la conservació en el context del comportament migratori. Aquest pla de formació permetrà a l’alumne aprendre tècniques diverses i al mateix temps, aplicar-les a preguntes rellevants sobre ecologia i conservació d’insectes.

La beca té una dotació total de 2.400€ i es desenvoluparà de juliol a setembre de 2021. Per a sol·licitar la beca cal que els candidats compelixin els següents requisits:

  • Haver finalitzat els estudis de grau o llicenciatura en la branca de coneixement de Ciències i no estar en dipòsit i disposició legal d’obtenir un títol de Doctor.
  • Acreditar una nota mitjana del grau o llicenciatura igual o superior a 7.
  • Cursar un Màster Universitari oficial durant el curs acadèmic 2020-2021.

Les sol·licituds es poden presentar fins el 28 de maig. Podeu trobar més informació sobre la beca en aquest enllaç.

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  «febrer 2024»
  DlDtDcDjDvDsDg
     
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
     

Butlletí de notícies