Site Loader

SEMINARI: Paisatges bioculturals a l’Alt Altes marroquí. Permanència i canvi

Cicle de seminaris IBB

Ponent: Ugo D’Ambrosio

Data: dimarts, 12 de juny de 2018, 12:00 hores

Lloc: Sala Salvador de l’IBB


20170708_145846red

L’Alt Atles marroquí, en part per la seva ubicació i geografia muntanyosa i escarpada, té una elevada riquesa florística, faunística i cultural que ha modulat i modula els paisatges que hi trobem avui en dia. Tot i ésser una zona muntanyosa encara força aïllada, els fenòmens de globalització i d’integració de l’estat també en són evidents, amb processos de permanència i canvi constants, alguns força comuns a d’altres regions del planeta mentre que d’altres força particulars.

20170708_122936red

Durant aquest seminari ens endinsarem en les dimensions florístiques i culturals que caracteritzen aquesta cadena muntanyosa i els seus habitants, sobretot fixant-nos en aquells punts d’intersecció entre cultura i natura que ens permetin comprendre millor aquesta regió tan propera però alhora tan desconeguda. A partir de la recerca realitzada en dues comunitats al llarg dels últims anys, Ait M’hamed i Imegdale, farem una radiografia de les principals pràctiques culturals de conservació de la biodiversitat atlàsiques, així com de l’etnobiologia i etnoecologia locals que les caracteritzen.

Breument, també s’exposaran altres activitats de documentació i conservació en les quals hi col·labora Global Diversity Foundation, mostrant-se la rellevància d’incorporar les poblacions i institucions locals en els processos de conservació biològica i cultural, per a que els projectes siguin més exitosos i inclusius.

20170708_122927red

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  «abril 2024»
  DlDtDcDjDvDsDg
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
       

Butlletí de notícies