Site Loader

PUBLICACIÓ DE LA MEMÒRIA DE 2016 DE L’IBB

Un any més, l’ Institut Botànic de Barcelona (IBB) publica la memòria amb l’anàlisi de totes les activitats i serveis que ha dut a terme. En aquesta memòria es pot observar que el 2016 ha estat un any notable. Destaquen les seves publicacions científiques: foto_memoria
  • 24 articles a revistes incloses al SCI
  • 13 articles a revistes no incloses al SCI
  • 3 capítols de llibres
  • 20 comunicacions orals presentades a congressos o seminaris
  • 7 pòsters presentats a congressos
  • 10 publicacions en línia
La publicació del volum 35 de la històrica revista Collectanea Botanica inclou articles tant rellevants com per exemple “Catàleg i valoració de les plantes aquàtiques de l’estany de Sils (La Selva, Catalunya)” o “Noves aportacions al coneixement de la flora al·lòctona de la comarca del Baix Llobregat (Catalunya, Espanya)”, entre d’altres.

A més, durant el 2016 s’han realitzat 9 seminaris científics i s’ha presentat una tesi doctoral, tres treballs de final de Màster, dos projectes de fi de grau i quatre tutories de pràctiques.

Per altra banda, s’ha participat en diferents activitats de ciència ciutadana com  la Setmana de la Ciència, l’Espai Ciència del Saló de l’Ensenyament, el BioblitzBcn o el Planta’t. A més, s’han impartit dos tallers en l’Escolab 2016.

En relació a la biblioteca i l’arxiu, és destacable:

– La continuació de les tasques de digitalització emmarcades dins del projecte Barcelona Open Challenge de documents del Gabinet Salvador.

– La incorporació d’un nou fons fotogràfic gràcies a la donació d’Evarist Munné de diapositives i fotografies de nombrosos jardins botànics europeus.

Pel que fa a l’herbari, s’ha continuat amb les tasques de la col·lecció (informatització, muntatge i digitalització dels plecs). A finals de 2016 s’han superat els 130.000 registres informàtics de plecs, la qual cosa representa un 16,7% del total de l’herbari.

Per últim, després de dos anys de duració, el 4 d’abril de 2016 s’ha clausurat amb gran èxit l’exposició Salvadoriana. Aquesta exposició, sobre el Gabinet de la Família Salvador (segles XVII i XVIII) ha estat visitada per 2690 persones, de les quals 2462 eren visites individuals i 228 eren visites de grups d’estudiants.

Autora: Pilar Bayón

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies