Site Loader

SEMINARI: Presentació de l’audiovisual «Gabinet Salvador: una història recent, 2010-2015»

imagen1

Cicle de seminaris IBB

Ponent: Dra. Neus Ibáñez

Data: dimarts, 13 de desembre de 2016, 12:00 hores

Lloc: Sala Salvador de l’IBB


En aquest seminari es presentarà l’audiovisual que tracta sobre les tasques recents fetes al Gabinet Salvador, col·lecció científica dels segles XVII-XIX que  es conserva a l’Institut Botànic de Barcelona. Aquest audiovisual ha estat elaborat pel personal del Museu de Ciències Naturals i de l’Institut Botànic de Barcelona amb l’objectiu de reunir en un sol document totes les feines portades a terme per tal d’adequar el material del Gabinet i tenir-lo inventariat per l’exposició Salvadoriana, que es va inaugurar al 2014 i va estar oberta al públic fins l’abril de 2016.

En l’audiovisual s’expliquen les tasques de restauració, de documentació, de revisió, d’adequació de la sala, de control ambiental i de digitalització. També s’explica que s’han adquirit nous elements que faltaven a la col·lecció i que en aquests moments tenim el Gabinet exposat en tota la seva totalitat. A més a més ens parla de la història del Gabinet i es fa esment a l’exposició Salvadoriana i es mostren els treballs fets en tota la correspondència adquirida recentment.

Primer la conservadora Neus Ibáñez farà una breu introducció del Gabinet i de la seva història, de la finalitat de l’elaboració de l’audiovisual, de com va sorgir el projecte i com es va anar desenvolupant en el temps  i després es passarà l’audiovisual de 28 minuts de duració.

Al final hi haurà un torn obert de paraules.

     

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies