Cargador de la web

SEMINARIO: Presentación del audiovisual «Gabinet Salvador: una història recent, 2010-2015»

imagen1

Ciclo de seminarios IBB

Ponente: Dra. Neus Ibáñez

Fecha: martes, 13 de diciembre de 2016, 12:00 horas

Sitio: Sala Salvador del IBB


En aquest seminari es presentarà l’audiovisual que tracta sobre les tasques recents fetes al Gabinet Salvador, col·lecció científica dels segles XVII-XIX que  es conserva a l’Institut Botànic de Barcelona. Aquest audiovisual ha estat elaborat pel personal del Museu de Ciències Naturals i de l’Institut Botànic de Barcelona amb l’objectiu de reunir en un sol document totes les feines portades a terme per tal d’adequar el material del Gabinet i tenir-lo inventariat per l’exposició Salvadoriana, que es va inaugurar al 2014 i va estar oberta al públic fins l’abril de 2016.

En l’audiovisual s’expliquen les tasques de restauració, de documentació, de revisió, d’adequació de la sala, de control ambiental i de digitalització. També s’explica que s’han adquirit nous elements que faltaven a la col·lecció i que en aquests moments tenim el Gabinet exposat en tota la seva totalitat. A més a més ens parla de la història del Gabinet i es fa esment a l’exposició Salvadoriana i es mostren els treballs fets en tota la correspondència adquirida recentment.

Primer la conservadora Neus Ibáñez farà una breu introducció del Gabinet i de la seva història, de la finalitat de l’elaboració de l’audiovisual, de com va sorgir el projecte i com es va anar desenvolupant en el temps  i després es passarà l’audiovisual de 28 minuts de duració.

Al final hi haurà un torn obert de paraules.

   

Actualidad

Finalización del proceso de selección de la Dirección del Instituto Botánico de Barcelona para los próximos cuatro años, según el Reglamento de Régimen Interno del IBB como centro mixto del CSIC y el Ayuntamiento de Barcelona.

Nuevo director con fecha del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el proyecto de dirección.

Catálogo de tipos nomenclaturales

Eventos

Boletín de noticias