Site Loader

SEMINARI: Relacions biogeogràfiques entre el nord-oest d’Àfrica i les àrees que l’envolten: el cas de les campanetes C. kremeri i C. occidentalis

imagen3

Cicle de seminaris IBB

Ponent: Sara Garcia Aloy

Data: dimecres 2 de novembre de 2016, 12:00 hores

Lloc: Sala Salvador de l’IBB


La regió mediterrània és coneguda per la seva biodiversitat vegetal amb una complexa història evolutiva. La zona del nord-oest d’Àfrica, per la seva posició única entre la Macaronèsia i el sud d’Europa, és probable que hagi jugat un paper important en l’aparició i el manteniment de la biodiversitat, però pocs estudis biogeogràfics s’han centrat en la seva flora. En el nostre projecte, s’estudia la història filogeogràfica d’un llinatge de dues campanetes que es distribueixen pel nord-oest d’Àfrica, pel sud de la península Ibèrica (Campanula kremeri) i per les illes Canàries (C. occidentalis) amb l’objectiu d’investigar les empremtes genètiques deixades pels fenòmens climàtics i paleogeogràfics en aquestes regions.

Per assolir els nostres propòsits, vam reconstruir la història biogeogràfica del grup Azorina (Campanula) per tal de proporcionar una base filogenètica al nostre llinatge. A continuació, vam determinar els patrons filogeogràfics de C. kremeri i C. occidentalis utilitzant dades de seqüenciació i d’AFLP, juntament amb anàlisis de modelització de nínxol, per comprendre els patrons de biodiversitat actuals. Els nostres resultats remarquen la importància del paper dels massissos magrebins com a font i refugi de variabilitat genètica. Per contra, les poblacions ibèriques i canàries exhibeixen valors considerablement més baixos de diversitat genètica, els quals suggereixen esdeveniments de colonització relativament recents.

   

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  «febrer 2024»
  DlDtDcDjDvDsDg
     
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
     

Butlletí de notícies