Site Loader

Presentació del llibre Iniciació a la botànica, de Pius Font i Quer

iniciacio-a-la-botanicaLa Iniciació a la botànica, que Pius Font i Quer publicà el 1938, és un tractat de morfologia externa dels vegetals que descriu els processos de formació, diferenciació i perpetuació de les plantes. El 1979 Oriol de Bolòs en va fer una segona edició corregida i augmentada amb tres apartats nous: la sistemàtica dels grans grups d’éssers vius, i en particular dels considerats vegetals; l’estructura i les propietats de la cèl·lula i les formes vitals de les plantes. En aquesta edició que presentem ara s’actualitzen els temes incorporats en la segona i s’hi afegeix un bon nombre d’il·lustracions.

La presentació serà a càrrec de Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans, i hi intervindran Ramon Maria Masalles, catedràtic emèrit de botànica de la Universitat de Barcelona, i els curadors del llibre Joan Vallès, professor de la Universitat de Barcelona i membre de la unitat associada UB-CSIC i Josep Vigo, catedràtic emèrit de botànica de la Universitat de Barcelona.

Lloc: Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC

Data i hora: dimarts 31 de maig a les 19.30 h

Organització: Universitat de Barcelona Edicions, IEC

Més informació

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies