Site Loader

Oferta de feina de documentalista a la Biblioteca i Arxiu de l’IBB

Expositor bibliotecaL’Institut Botànic de Barcelona (IBB) desitja contractar un documentalista per a la seva Biblioteca i Arxiu. Aquest contracte s’emmarca dins el programa d’ajudes per a la “Promoción de Empleo Joven e Implantación de la Garantía Juvenil en I+D+i”, promogudes pel Ministerio de Economía y Competitividad. Els candidats han de complir uns requisits generals d’acord amb les bases d’aquestes ajudes.

Els sol·licitants han de ser menors de 30 anys i estar inscrits en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, al qual es pot accedir des de l’enllaç anterior.

Es tracta d’un contracte a temps complet, amb una durada de dos anys i orientat a la formació i adquisició d’experiència. A més dels requisits generals dels ajuts, els sol·licitants han de ser titulats universitaris. S’avaluaran els currículums d’aquelles persones que posseeixin:

– Diplomatura en Biblioteconomia i Documentació

– Grau en Informació i Documentació

– Grau en Història

La persona seleccionada rebrà la formació necessària per realitzar un ampli nombre de tasques pròpies d’una biblioteca especialitzada, com ara:

  • Serveis bàsics: préstec, informació i referència, obtenció de documents.
  • Avaluació de publicacions: Journal Citation Report, Scimago, factor d’impacte, quartils.
  • Accés obert: publicació d’articles al repositori institucional del CSIC, Digital CSIC, assessorament sobre mandats d’accés obert contemplats en els projectes d’investigació.
  • Propietat intel·lectual: tramitació de permisos de reproducció, assessorament sobre llicències i polítiques editorials de revistes.
  • Edició electrònica: metadades (Dublin Core), llenguatges de marcat HTML i XML, col·laboració en el procés d’edició de Collectanea Botanica, revista de l’IBB, publicació de continguts al web corporatiu.
  • Formació d’usuaris i alfabetització informacional.
  • Catalogació: monografies, revistes, llibre antic, recursos electrònics, mapes, microfitxes.
  • Recerques d’informació relacionades amb l’àmbit de la botànica.
  • Gestió d’arxius: elaboració d’inventaris, catalogació.

No és necessària experiència prèvia per a optar a aquest lloc.

Us agrairíem que aquells que estiguéssiu interessats, us inscrivíssiu al fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i ens enviéssiu el vostre currículum a la següent adreça: biblioteca@ibb.csic.es. Al currículum heu d’especificar la data en què us heu donat d’alta en el fitxer.

Sala de lectura

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies