Site Loader

Una delegació de l’IBB visita l’Institut de Botànica de Pequín, Xina

Durant la primera setmana del mes de maig, una delegació de l’Institut Botànic de Barcelona (IBB), formada pels Drs. López-Pujol, Susanna i Vilatersana, ha visitat l’Institut de Botànica de Beijing (IBCAS), que pertany a l’Acadèmia Xinesa de Ciències. La delegació s’ha reunit amb diferents grups de recerca d’aquest institut, amb l’objectiu d’abordar possibles col·laboracions (p. ex. petició conjunta de projectes o intercanvi d’estudiants i investigadors), a banda de consolidar les relacions ja existents entre l’IBB i l’IBCAS.

La primera de les reunions va tenir lloc amb el grup liderat pel Dr. Shiliang Zhou i, a més d’explorar les possibilitats d’aprofundir en el coneixement biogeogràfic i evolutiu del gènere Paeonia (des del 2014 l’IBB col·labora en l’estudi de les Paeonia més primitives, la subsect. Delavayanae), es va valorar la possibilitat d’iniciar l’estudi d’altres grups de plantes evolutivament interessants (p. ex. Diabelia). La segona de les reunions tingué lloc amb el grup liderat pel Dr. Hongzhi Kong i, a banda de planificar les campanyes de mostreig i de dissenyar el treball experimental en el gènere Nigella, s’acordà iniciar l’estudi sobre diferents aspectes de biologia evolutiva en el gènere Aquilegia. La delegació de l’IBB també es reuní amb els grups dels Drs. Tiangang Gao (que es dedica a les Compositae), Wenli Chen (Poaceae) i Qin Haining, que és el responsable de la confecció i actualització de la Llista Vermella de la flora vascular de la Xina i del projecte del futur llibre vermell. Amb tots ells s’espera iniciar alguna mena de col·laboració.

xina1

Instantània presa en un descans de la reunió amb el grup del Dr. Hongzhi Kong (5 de maig de 2015)

En el marc de la visita, els tres investigadors de l’IBB participaren en l’Evolutionary Biology Forum nº 48, mitjançant la presentació de tres ponències: “The tribe Cardueae (Compositae), a window into the biogeography of the Mediterranean”, pel Dr. Susanna, “Conservation of the critically endangered flora of the Savage Islands, Atlantic Ocean”, per la Dra. Vilatersana, i “Richness, evolution, and conservation of the Chinese flora”, pel Dr. López-Pujol.

xina2

Els Drs. Susanna, Vilatersana i López-Pujol, de visita en un dels trams de la Gran Muralla propers a Beijing (2 de maig de 2015)

Autor: Jordi López-Pujol

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  «abril 2024»
  DlDtDcDjDvDsDg
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
       

Butlletí de notícies