Site Loader

L’IBB s’uneix a la celebració del Dia Internacional dels Arxius

Diumenge passat 7 de juny es va celebrar el Planta’t, festa amb jornada de portes obertes del Jardí Botànic de Barcelona (JBB), en la qual va participar l’Institut Botànic de Barcelona (IBB) amb una visita guiada a les seves instal·lacions.

Documentos de la visita guiada

Dins de la visita guiada s’incloïa la Biblioteca i l’Arxiu, el que va permetre mostrar als visitants alguns dels documents més valuosos que custodia l’Arxiu històric de l’IBB, aprofitant la proximitat de la celebració del Dia Internacional dels Arxius (9 de juny).

Entre els documents que es van mostrar als visitants es trobaven diverses cartes d’importants científics europeus del segle XVIII dirigides als Salvador, dibuixos, o una mostra de la col·lecció de fotografies estereoscòpiques que Pius Font i Quer va prendre en les seves expedicions pel Nord d’Àfrica.

En relació amb Font i Quer i aprofitant també la celebració del Dia Internacional dels Arxius, l’IBB ha publicat, a més, a Digital CSIC els plafons utilitzats per a l’exposició: “Pius Font i Quer (1888-1964). Un nou paradigma de la botànica catalana” que es va celebrar al vestíbul de l’antic edifici de la Universitat de Barcelona, del 15 d’octubre al 7 de novembre de 2014. L’exposició s’incloïa en el marc dels diferents actes organitzats a Barcelona i altres localitats de Catalunya durant el 2014, en commemoració dels 150 anys del naixement i 50 anys de la defunció del botànic Font i Quer.

L’Arxiu de l’IBB va participar activament en l’elaboració dels continguts d’aquesta exposició, assessorant sobre els possibles continguts i confeccionant tres panells: “Institut Botànic i Jardí Botánic de Barcelona”, “Campanyes d’exploració de Font i Quer” i “Campanyes botàniques dels anys 40”, amb la finalitat de divulgar les activitats desenvolupades per Font i Quer com a explorador botànic per diverses zones de Catalunya, Espanya i nord del Marroc, activitats que va dur a terme des del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i del Jardí Botànic i Institut Botànic de Barcelona, dels quals fou fundador.

panel-exposicion-detalleDetall d’un dels plafons de l’exposició sobre Font i Quer

Autors: Karina Barros i Trinidad Prunera

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies