Site Loader

Planta’t als Botànics!

Planta’t als Botànics! Un espai privilegiat per gaudir de moltes activitats al Jardí Botànic de Barcelona i al Jardí Botànic Històric, d’una mostra de productes del temps, exposicions, tallers, jocs tradicionals i visites guiades pensats per a tota la família. En aquesta edició, festejarem la diada internacional de la Fascinació per les plantes. L’Institut Botànic de Barcelona també ha volgut participar en aquesta festa amb una jornada de portes obertes que inclou visites guiades i tallers de mà dels seus tècnics i investigadors. En les visites guiades podreu conèixer: – f_museuciencies2147laboratori de recerca: veureu l’equipament i funcionament i coneixereu la recerca que s’hi porta a terme. – herbari: coneixereu la gestió de col·leccions botàniques i el procés de premsat, muntatge, etiquetatge i conservació dels plecs d’herbari. També us mostrarem alguns dels herbaris històrics que conserva. – biblioteca:  us mostrarem el fons modern i antic i coneixereu com la biblioteca és un recurs per a la investigació del centre. També podreu apuntar-vos a la visita guiada a l’exposició Salvadoriana de la mà del comissari de l’exposició, el Dr. José Pardo.  Salvadoriana vol presentar un tresor del nostre patrimoni científic: el Gabinet de Curiositats de la Natura que la família Salvador mantingué a Barcelona durant tres segles. Per altra banda, organitzem també un taller d’identificació de plantes on podreu observar amb la lupa binocular i aprendre a identificar plantes silvestres d’algunes de les famílies més importants de la flora mediterrània. Lloc: Jardí Botànic de Barcelona i Jardí Botànic Històric. Parc de Montjuïc, Barcelona Important: preveiem que, a causa de la cursa The Family Run, l’av. Maria Cristina estarà tallada (almenys, unes hores durant el matí) , per la qual cosa, per pujar amb vehicle particular s’hi haurà d’accedir pel c/ Lleida, per l’av. Miramar o pel c/ Foc. Data i horari: diumenge 7 de juny, de 10 a 19 h No cal reserva prèvia Organització: Museu de Ciències Naturals de Barcelona amb la col·laboració de l’Àrea metropolitana de Barcelona, l’Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona i l’Institut Botànic de Barcelona

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies