Site Loader

SEMINARI: L’Atles de la flora dels Pirineus

Flora de los pirineosl_1

Cicle de seminaris IBB

Ponent: Neus Nualart, Conservadora de l’Herbari BC, Institut Botànic de Barcelona

Data: Dimarts 26 de maig 2015, 12:00 hores.

Lloc: Sala Salvador de l’IBB.


RESUM

Els Pirineus constitueixen el segon centre de major diversitat vegetal de la Unió Europea després dels Alps. Hi trobem nombroses espècies endèmiques i hàbitats d’interès especial, fet que es reflecteix en la gran quantitat d’espais naturals que hi estan protegits. El fet de pertànyer a països diferents ha provocat que no existís fins ara un inventari exhaustiu i actualitzat de la flora de tots els Pirineus. A més, aquestes fronteres administratives han condicionat les polítiques de gestió i conservació del patrimoni. Tenint en compte que els Pirineus constitueixen una unitat biogeogràfica natural s’han de tractar com un sol conjunt.

El projecte de l’Altes de la flora dels Pirineus ha volgut esmenar aquest problema recopilant en un únic portal la diversitat vegetal d’aquesta serralada. En primer lloc, s’ha reunit i homogeneïtzat la informació recopilada en les bases de dades botàniques d’arreu del territori permetent així comptabilitzar el nombre total d’espècies presents, unes 4.300. Per altra banda, per cadascuna de les espècies s’ha cartografiat la seva àrea de distribució i s’ha creat una fitxa descriptiva. Aquest projecte ha constituït una gran tasca entre els diferents botànics de la zona i permetrà, ara que està disponible, donar a conèixer el patrimoni vegetal dels Pirineus per fomentar-ne la preservació i establir prioritats de conservació.

Visites al papilionari

Durant la primavera (març-juny) les escoles poden venir a visitar el papilionari els dimecres al matí. Per a més informació contacteu amb info@ibb.csic.es

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies