Site Loader

Inici de tasques de digitalització

Aquest dilluns, 14 d’abril, es van iniciar les tasques de digitalització contemplades en els dos projectes que l’Institut Botànic de Barcelona (IBB) va presentar l’any passat al repte de Barcelona Open Challenge, Eines per a la digitalització dels fons de museus i arxius.

tasques digitalitzacio

Gràcies a aquesta iniciativa d’aquí a poc podran consultar-se lliurement a Europeana dues agrupacions documentals de gran importància dins de l’Arxiu de l‘IBB. Els fons digitalitzats són, d’una banda, una selecció de documentació manuscrita i llibres de la Col·lecció Salvador y per l’altra, la correspondència de Pius Font i Quer a Carlos Pau (1914-1927) pertanyent al fons personal Carlos Pau de l’Arxiu Històric de l’IBB.

Els documents digitalitzats dins del fons Salvador són en gran part correspondència prefilatèlica entre membres de la família Salvador i intel·lectuals europeus de l’època, com els germans Jussieu, James Petiver o Silvio Boccone. També es digitalitzarà el catàleg manuscrit de la biblioteca i el llibre de registre en el qual els Salvador anotaven les dades de la correspondència que mantenien. Pel que fa a obres impreses, gràcies a Europeana podran consultar-se les obres de James Petiver conservades a la Biblioteca Salvador o un volum factici de gran bellesa amb tres obres de Rembert Dodoens anotat pels propis Salvador.

A més d’aquests documents, també es digitalitzaran les cartes que Font i Quer va enviar a Pau durant el període que va de 1914 a 1927. A través d’aquestes cartes Pau i Font i Quer intercanviaven opinions científiques en general o s’enviaven espècies de plantes amb la intenció de dur a terme el gran projecte que va ser Flora de España. A més, la correspondència permet aprofundir en temes com la preparació d’expedicions botàniques per la península Ibèrica que serien la base de publicacions com el catàleg Flora Iberica; la preparació de diverses expedicions al Marroc; les classificacions i determinacions d’espècies i preparació d’etiquetes o la preparació de publicacions com Flora Iberica, el catàleg de llavors del Jardí Botànic de Barcelona, Flora de Catalunya, Cavanillesia o Iter Marocanum.

obra rembert dodoens

Autora: Karina Barros

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  «juny 2023»
  DlDtDcDjDvDsDg
     
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
    

Butlletí de notícies