Site Loader

Conferència: Del saber popular a les molècules

saber3Cicle 75 anys del CSIC

Ponent: Dra. Teresa Garnatje, investigadora del CSIC a l’Institut Botànic de Barcelona (IBB)

Data: Dillus 20 d’abril de 2015, 18:30 hores.

Lloc: Sala d’actes de la Residència d’Investigadors. Carrer Hospital, 64 (Barcelona)


Resum

Del saber popular a les molècules: el paper de l’etnobotànica en la preservació i les aplicacions del coneixement tradicional

Des del nostre origen com espècie, els humans hem mantingut una estreta relació amb les plantes del nostre entorn més immediat. Al llarg de la nostra evolució hem après les virtuts i les utilitats de les plantes però també els seus efectes tòxics. Aquest llarg aprenentatge de com podem recol·lectar, conservar, usar i anomenar les plantes, ha estat el responsable del manteniment del coneixement tradicional generació rere generació. Actualment, aquest saber popular es troba en una clara regressió o, fins i tot, en “perill d’extinció” i per això, voldríem destacar la importància dels estudis etnobotànics, tot fent un breu repàs als usos medicinals i alimentaris, entre d’altres, de les plantes silvestres del nostre territori i les seves aplicacions.

saber4 saber2 saber1

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies