Site Loader

Seminaris IBB: Análisis genómico poblacional sugiere introgresión y estructura poblacional a nivel local en Almendro

 

Cicle de seminaris IBB

 

Ponent: Sebastián Ramos-Onsins (Centre de Recerca en Agrigenòmica, CRAG)

Data i hora: dijous 21 de setembre, 16:00h

Lloc: Sala Salvador de l’IBB


L’ametller és un arbre de la família de les rosàcies i forma part del gènere Prunus, que inclou arbres com l’albercoquer, el cirerer, el presseguer i el pruner, tots de gran interès econòmic. L’ametller fou domesticat al Mediterrani i és originari d’Àsia central i occidental. Un estudi genòmic utilitzant mostres d’ametllers antics, moderns i els seus parents silvestres va mostrar una estructura de població amb dos grups principals, l’asiàtic i l’europeu. Tot i que es van observar esdeveniments ocasionals de creuaments amb presseguers, en la seva majoria aquestes poblacions es van propagar vegetativament. La diversitat genètica és alta dins d’ambdós grups, malgrat que s’ha produït una reducció gradual de la seva mida durant l’últim període glacial. A més, es van identificar regions genòmiques atípiques relacionades amb la diversitat dels ametllers que difereixen de les associades amb la domesticació.

     

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  «març 2024»
  DlDtDcDjDvDsDg
      
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
  31
   

Butlletí de notícies