Site Loader

Seminaris IBB: Análisis genómico poblacional sugiere introgresión y estructura poblacional a nivel local en Almendro

 

Cicle de seminaris IBB

 

Ponent: Sebastián Ramos-Onsins (Centre de Recerca en Agrigenòmica, CRAG)

Data i hora: dijous 21 de setembre, 16:00h

Lloc: Sala Salvador de l’IBB


L’ametller és un arbre de la família de les rosàcies i forma part del gènere Prunus, que inclou arbres com l’albercoquer, el cirerer, el presseguer i el pruner, tots de gran interès econòmic. L’ametller fou domesticat al Mediterrani i és originari d’Àsia central i occidental. Un estudi genòmic utilitzant mostres d’ametllers antics, moderns i els seus parents silvestres va mostrar una estructura de població amb dos grups principals, l’asiàtic i l’europeu. Tot i que es van observar esdeveniments ocasionals de creuaments amb presseguers, en la seva majoria aquestes poblacions es van propagar vegetativament. La diversitat genètica és alta dins d’ambdós grups, malgrat que s’ha produït una reducció gradual de la seva mida durant l’últim període glacial. A més, es van identificar regions genòmiques atípiques relacionades amb la diversitat dels ametllers que difereixen de les associades amb la domesticació.

     

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies