Site Loader

Seminaris IBB: El rol de los escarabajos en el origen de las plantas con flor

Cicle de seminaris IBB

 

Ponent: Dr. David Peris (Institut Botànic de Barcelona, IBB)

Data i hora: dimarts 21 de març, 16:00h

Lloc: Sala Salvador de l’IBB


Les plantes i els insectes han tingut una relació íntima des dels seus orígens. Les plantes amb flor (Angiospermes) es van diversificar de manera explosiva durant la meitat del Cretàcic. Els escarabats (Coleoptera), el grup d’organismes més divers de l’actualitat, van desenvolupar un paper important en aquesta transició vegetal. No només són pol·linitzadors essencials a l’actualitat, sinó que van ser els primers insectes en visitar les flors, a la vegada que altres llinatges d’escarabats barrinadors causaven un efecte negatiu sobre les gimnospermes que dominaven la superfície terrestre fins llavors.

 

 

 

Activitat emmarcada dins de la Semana de la Administración Abierta 2023.

 

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies