Site Loader

Projekt WECANN: Interdisciplinarni pristop pri odkrivanju skrivnosti divjih populacij konoplje (Cannabis sativa L.)

Ponent: Manica Balant (Institut Botànic de Barcelona)

Data i hora: dimecres 16 de març, 19:00h

Seminari online a través de Zoom

Organitza: Universitat de Primorska, Facultat de Matemàtiques, Ciències Naturals i Tecnologies de la Informació (Eslovènia)


En els últims anys, el cannabis s’ha convertit en una de les plantes més estudiades. Actualment, la majoria de les investigacions se centren en la composició química i les propietats medicinals de les plantes riques en THC i CBD. La diversitat del cannabis s’amaga, però, en les varietats locals i les poblacions silvestres especialment. Al llarg dels segles, les persones han utilitzat el cànnabis no només per les seves propietats terapèutiques, sinó que també l’han fet servir per a produir tèxtils, paper i fibres i per a l’alimentació així com també s’ha utilitzat en rituals socials i religiosos. En aquesta conferència, presentarem el projecte WECANN, on explorarem la variablitat del cànnabis des d’una perspectiva genètica, morfològica, fitoquímica i el seu ús tradicional. Presentarem la primera base de dades online mundial sobre el consum tradicional de cannabis (http://cannusedb.csic.es) així com altres recerques que realitzem dins d’aquest projecte.

La Manica Balant té un màster en Ecologia i Biodiversitat i, actualment és estudiant de doctorand a la Universitat de Barcelona. Com a investigadora doctoral, actualment treballa a l’Institut Botànic de Barcleona, on terballa dins del grup de recerca EtnoBioFiC que estudia la diversitat vegetal, l’evolució del genoma i l’etnobotànica. A la seva tesi doctoral, es centra en investigar les poblacions silvestres de cànnabis des de diferents angles. Mitjançant un enfocament interdisciplinari, investiga la diversitat genètica, morfològica i fotoquímica de les poblacions silvestres de cànnabis, així com el seu origen i usos tradicionals.

Més informació

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  «febrer 2024»
  DlDtDcDjDvDsDg
     
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
     

Butlletí de notícies