Site Loader

Recerca en papallones: lliçons evolutives i preguntes freqüents

Setmana de la Ciència 2021

 

Data i hora: dijous 18 de novembre, 17:30 hores

Lloc: Residència d’Investigadors
(C/ de l’Hospital, 64, Barcelona)

Ponent: Dr. Gerard Talavera, Investigador Ramón y Cajal
a l’Institut Botànic de Barcelona

Cal inscripció prèvia


Amb més de 100 milions d’anys d’evolució, les papallones han desenvolupat adaptacions que les ha convertit en un dels llinatges d’insectes més exitosos del planeta. Avui dia, amb unes 20.000 espècies conegudes, la recerca avança per entendre millor la seva diversitat. En aquesta xerrada, a càrrec del Dr. Gerard Talavera, es tractaran alguns d’aquests avenços recents, com s’han pogut estudiar científicament, i com aquest coneixement ajuda a entendre millor el món en el que vivim.

El Dr. Gerard Talavera és un biòleg especialitzat en papallones migratòries i en la distribució espacial de la diversitat genètica. Amb una llarga experiència al laboratori i al camp, ha liderat nombroses expedicions científiques en més de 30 països i, actualment és investigador Ramón y Cajal a l’Institut Botànic de Barcelona on estudia l’evolució de les estratègies migratòries de les papallones.

La xerrada tindrà lloc en el marc de la 26a edició de la Setmana de la Ciència, un esdeveniment ple d’activitats de disseminació de la ciència arreu del territori. Adreçada a tots els públics i amb els objectius d’apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar vocacions científiques, la Setmana de la Ciència oferirà: jornades de portes obertes, activitats virtuals, exposicions i tallers científics entre d’altres. Consulteu totes les activitats preparades al web de la Setmana de la Ciència.

 


Amb la col·laboració de:

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies