Site Loader

SEMINARI: Evolutionary origin, diversity and traditional uses of Cannabis: first insights from WECANN project

Cicle de seminaris IBB

Ponent: Manica Balant (Investigadora predoctoral, Institut Botànic de Barcelona)

Data i hora: dilluns 28 de juny de 2021, 12:00h

Seminari online a través de la plataforma Zoom.

Cal inscripció prèvia


Actualment el Cannabis és una de les plantes més estudiades per multitud de disciplines científiques. Malgrat que la majoria dels estudis se centren en la composició química i el valor medicinal de les plantes amb alt contingut en THC i CBD, la diversitat del Cannabis és extensa i els seus usos són molt variats. Durant centenars d’anys les societats l’han utilitzat, no només per les seves propietats terapèutiques, sinó que també l’han fet servir per a produir tèxtils, paper i fibres i per a l’alimentació així com també s’ha utilitzat en rituals socials i religiosos.

En aquest seminari us presentarem el projecte WECANN on estem investigant diversos aspectes del Cannabis: l’origen del gènere, la variabilitat morfològica, genètica i química i els seus usos tradicionals entre d’altres. També presentarem la primera base de dades sobre usos tradicionals del Cannabis, CANNUSE i explicarem la recerca que estem duent a terme actualment en el marc del projecte.

Per a assistir al seminari cal inscriure’s prèviament en aquest enllaç.

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies