Site Loader

SEMINARI: Papallones com a sistema model per a sistemàtica molecular i ecologia de la dispersió

Cicle de seminaris IBB

Ponent: Gerard Talavera (Investigador Ramón y Cajal, Institut Botànic de Barcelona)

Data i hora: dimarts 27 d’abril de 2021, 12:00h

Seminari online a través de la plataforma Zoom.

Cal inscripció prèvia


Les papallones són sistemes model força populars per a investigar moltes preguntes d’interès en diversos camps de la biologia com poden ser la genètica, l’ecologia, l’evolució, les dinàmiques poblacionals, la biologia del desenvolupament o la conservació.

En aquesta xerrada el Dr. Talavera explicarà els darrers avenços que està fent el seu equip en la resolució de la complexa taxonomia de les hiperdiverses papallones blavetes (Polyommatina, Lycaenidae) mitjançant noves aproximacions en sistemàtica filogenètica. També explicarà com s’estan estudiant les dinàmiques poblacionals i les migracions de les papallones Vanessa (Nymphalidae), tot combinant genòmica, modelització de nínxol ecològic, metabarcoding de pol·len i isòtops estables.

Per a assistir al seminari cal inscriure’s prèviament en aquest enllaç

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies