Site Loader

Nou volum de Collectanea Botanica

Ja està disponible al web de Collectanea Botanica el volum 39 de la revista, que edita l’Institut Botànic de Barcelona i que es publica de manera ininterrompuda des que va aparèixer el nou format de la revista el 2008. Aprofitem per recordar que la nostra revista està indexada a Scopus i que actualment té un índex d’impacte de 0,213. En aquest volum es donen a conèixer els següents treballs:

Articles:

Ressenyes:

    • Hallé, Francis. Alegato por el árbol (Colección La mirada atenta). Libros del Jata, Bilbao, 2019. Traducción de Lander Renteria. 332 pp. ISBN 978-84-16443-10-9, per E. Laguna.
    • Mifsud, Stephen. Orchids of the Maltese Islands. A descriptive guide. Green House, Msida (Malta), 2018. 232 pp. ISBN 978-99957-1-367-6, per E. Laguna.

D’entre els treballs publicats, podem destacar el vastíssim estudi d’A. Rivero-Guerra, on es repassa la riquesa i la distribució dels endemismes de la família de les compostes, els nous registres sobre flora al·lòctona de l’illa de la Palma, de Tunísia i de Xile, o l’avaluació dels canvis en una comunitat de líquens epífits (sobre Populus alba) a Jaca després de 45 anys (amb el resultat que tan sols el 36% de las espècies identificades el 1973 persistien l’any 2018). El volum 39 també porta com a novetat la inauguració d’una nova secció de la revista, les ressenyes de llibres.

Podeu descarregar-vos els articles a la pàgina web de la revista.

Autor: Jordi López-Pujol

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies