Site Loader

Setmana de la Ciència 2019

L’Institut Botànic de Barcelona (IBB) participa de nou a la Setmana de la Ciència que es celebra del 8 al 17 de novembre. Durant aquests dies, nombroses institucions científiques, universitats i organismes públics organitzen diverses activitats per a apropar la ciència a la ciutadania. Per una banda, s’organitzen tallers adreçats a escolars:

  • Com evolucionen les plantes?: per a conèixer com han evolucionat els caràcters morfològics i ecològics de les espècies a partir del seu ADN. Taller adreçat a alumnes de Batxillerat a càrrec del Dr. Daniel Vitales i en Joan Pere Pascual (dijous 14 de 10 a 14h). Més informació.
  • El llibre màgic de la natura: l’herbari de la Biodiversitat: taller adreçat a alumnes de primària on es podran convertir en botànics per un dia i crear la seva pròpia col·lecció de plantes. A càrrec de les Dres. Diana Muñiz i Neus Ibáñez (dimecres 13 de 10 a 14h). Més informació. TALLER COMPLET
xerrada_dones

Per altra banda, també organitzem una xerrada al centre de Barcelona amb el títol Dones, botànica i genètica a càrrec de la Dra. Sònia Garcia. En aquesta xerrada farem un repàs d’algunes dones rellevants en els camps de la botànica i la genètica: entre d’altres, ens parlarà de la Mary Agnes Chase, pionera en l’estudi de les gramínies, de la Barbara McClintock, descobridora dels “gens saltadors” o del paper de la Rosalind Franklin en el descobriment de l’estructura de l’ADN. També repassarem la trajectòria de la Creu Casas i de la Maria Àngels Cardona, dues catedràtiques de botànica a la Universitat Autònoma de Barcelona. En finalitzar debatrem sobre el paper de les dones en la investigació i parlarem dels motius que fan que, encara avui, hi hagi menys dones que homes en recerca, en particular en les anomenades “ciències dures”. Aquesta xerrada es durà a terme a la residència d’investigadors del CSIC el dijous 7 a les 18:30h de la tarda. Més informació.

Totes les activitats són gratuïtes però cal inscriure’s prèviament al telèfon 93 256 22 20 (de dilluns a divendres, de 10 a 13 h) o al correu electrònic activmuseuciencies@bcn.cat. La organització és a càrrec de l’IBB amb la col·laboració del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies