Site Loader

Oferta de contracte en pràctiques per a tècnic en comunicació a l’IBB

L’oferta s’emmarca dins de la promoció de l’ocupació jove i implantació de la Garantia Juvenil en el marc del Garantía Juvenil 2019 CSIC (Ref.37616), la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu.

Titulació requerida: Grau en Biologia, Grau en Ciències Ambientals, Grau en Periodisme, Grau en Publicitat i Relacions Públiques, Llicenciat en Biologia, Llicenciat en Ciències Ambientals, Llicenciat en Comunicació Audiovisual, Llicenciat en Periodisme o Llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques.

Tasques: suport a la comunicació externa i interna de centre, incloent tasques de relacions públiques i de foment de la cultura científica, amb la finalitat de reforçar la seva visibilitat.

Pla de formació: la persona adquirirà coneixements en:

  • Comunicació digital i gestió de les xarxes socials ja implementades al centre (Facebook, Instagram i Twitter), incloent la creació de continguts científics i divulgatius per a la pròpia web de centre.
  • Elaboració de comunicats de premsa sobre la investigació i el patrimoni de centre.
  • Gestió d’esdeveniments anuals relacionats amb la divulgació científica que es duen a terme al centre, com la Setmana de la Ciència, actuacions de ciència ciutadana com Bioblitz (coordinació de les activitats i difusió d’aquestes) o activitats de divulgació a nivell d’instituts d’educació secundària com el programa Escolab.
  • Ús d’eines multimèdia, que inclouen l’edició de vídeo i imatge.
  • Elaboració d’un pla de comunicació i impuls de la transferència de coneixement per al servei de certificacions (CertIBB) amb la finalitat de publicitar aquest servei, potenciant l’ús dels nous equipaments de què disposa el centre per a aquests serveis.
  • Optimització de les relacions entre un centre de recerca botànica i empreses, identificant els experts del centre de recerca més adequats per atendre les necessitats de el sector empresarial.
  • Creació i gestió d’una intranet per establir i millorar la comunicació interna de centre incloent el disseny de formularis específics per al personal.
  • Elaboració de sol·licituds de projectes d’investigació en col·laboració amb els diferents grups de recerca de l’Institut.
  • La pròpia investigació de centre (biodiversitat vegetal, evolució de l’genoma, etnobotànica, col·leccions, flora i vegetació).

Requisits generals de la convocatòria i inscripció

El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el 26 de novembre

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies