Site Loader

Setmana de la Ciència 2019

L’Institut Botànic de Barcelona (IBB) participa de nou a la Setmana de la Ciència que es celebra del 8 al 17 de novembre. Durant aquests dies, nombroses institucions científiques, universitats i organismes públics organitzen diverses activitats per a apropar la ciència a la ciutadania. Per una banda, s’organitzen tallers adreçats a escolars:

  • Com evolucionen les plantes?: per a conèixer com han evolucionat els caràcters morfològics i ecològics de les espècies a partir del seu ADN. Taller adreçat a alumnes de Batxillerat a càrrec del Dr. Daniel Vitales i en Joan Pere Pascual (dijous 14 de 10 a 14h). Més informació.
  • El llibre màgic de la natura: l’herbari de la Biodiversitat: taller adreçat a alumnes de primària on es podran convertir en botànics per un dia i crear la seva pròpia col·lecció de plantes. A càrrec de les Dres. Diana Muñiz i Neus Ibáñez (dimecres 13 de 10 a 14h). Més informació. TALLER COMPLET
xerrada_dones

Per altra banda, també organitzem una xerrada al centre de Barcelona amb el títol Dones, botànica i genètica a càrrec de la Dra. Sònia Garcia. En aquesta xerrada farem un repàs d’algunes dones rellevants en els camps de la botànica i la genètica: entre d’altres, ens parlarà de la Mary Agnes Chase, pionera en l’estudi de les gramínies, de la Barbara McClintock, descobridora dels “gens saltadors” o del paper de la Rosalind Franklin en el descobriment de l’estructura de l’ADN. També repassarem la trajectòria de la Creu Casas i de la Maria Àngels Cardona, dues catedràtiques de botànica a la Universitat Autònoma de Barcelona. En finalitzar debatrem sobre el paper de les dones en la investigació i parlarem dels motius que fan que, encara avui, hi hagi menys dones que homes en recerca, en particular en les anomenades “ciències dures”. Aquesta xerrada es durà a terme a la residència d’investigadors del CSIC el dijous 7 a les 18:30h de la tarda. Més informació.

Totes les activitats són gratuïtes però cal inscriure’s prèviament al telèfon 93 256 22 20 (de dilluns a divendres, de 10 a 13 h) o al correu electrònic activmuseuciencies@bcn.cat. La organització és a càrrec de l’IBB amb la col·laboració del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

Nomenclatural type catalogue

Events