Site Loader

Nova col·laboració entre l’IBB i l’IBCAS

Per cinquè any consecutiu s’ha mantingut la col·laboració entre l’Institut Botànic de Barcelona (IBB) i el grup del Dr. Hongzhi Kong de l’Institut de Botànica de l’Acadèmia de Ciències de la Xina (IBCAS) en el que s’ha realitzat un nou viatge de recol·lecció a Grècia. Aquesta és la continuació del projecte presentat en aquesta notícia, en el que ja es van realitzar les tres primeres campanyes de recol·lecció els anys 2015, 2016 i 2017.

Enguany la zona prospectada ha inclòs la regió de Eoebe, Mykonos, Samos i Santorini i s’ha portat a terme a finals del mes de juny. L’objectiu principal d’aquesta campanya ha estat la recol·lecció de llavors de diversos tàxons del gènere Nigella: Nigella arvensis subsp. aristata, N. arvensis subsp. glauca, N. degeneii subsp. degeneii, N. degeneii subsp. brabro i N. damascena. A més s’han recol·lectat també espècies de la tribu Cardueae com Carthamus, Centaurea o Ptilostemon entre d’altres.

De totes les poblacions s’ha recol·lectat material per a plecs d’herbari amb l’objectiu d’enriquir l’herbari BC de l’IBB.

grecia

Recol·lectant per Santorini (Fotografia: Chunxi Peng)

grecia2

Detall de la flor de Nigella arvensis subsp. aristata (Fotografia: Chunxi Peng)

Autora: Roser Vilatersana

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  «març 2024»
  DlDtDcDjDvDsDg
      
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
  31
   

Butlletí de notícies