Site Loader

Jornada Tècnica: Salut i plantes medicinals a Catalunya

En el marc de la Diada ARÇ dels Fruits i les Herbes Oblidades, que té lloc a Prullans de Cerdanya, i les pròpies actuacions del DARP en l’àmbit de la biodiversitat cultivada que promou la recuperació, l’ús i la divulgació de les varietats locals per evitar la pèrdua del patrimoni genètic i cultural, s’organitza la jornada sobre l’aprofitament de les plantes medicinals a Catalunya. En aquesta tercera edició de la Diada ARÇ es vol aprofundir en el coneixement de les plantes medicinals a Catalunya. A l’efecte s’hi ha convidat membres de l’Institut Botànic de Barcelona i de la unitat associada UB-CSIC-ICUB, entre d’altres, per parlar sobre les plantes medicinals que hi ha al nostre territori. prullans Data: 23 de setembre 2016, 16:45 a 20:30 h. Lloc: Sala Valls del Cadí, Hotel Muntanya, Carrer del Puig, 1. Prullans (Baixa Cerdanya, Lleida) Inscripcions: La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de: l’Oficina Comarcal de la Cerdanya (Tel.: 972 88 45 50) o del portal RuralCat. Organització: Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació Programa complet:
 • 17.00 h. Presentació de la Jornada. Sr. Joan Muntané Bartra, botànic i farmacèutic.
 • 17.10 h. Del saber popular local a l’ús global. Etnobotànica i recerca sobre plantes d’interès per a la salut a Catalunya. Srs. Airy Gras, Ugo d’Ambrosio, Teresa Garnatje, Montse Parada i Joan Vallès, del Laboratori de Botànica de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona i de l’Institut Botànic de Barcelona (CSIC-ICUB).
 • 18.30 h. Pausa (amb un tast d’infusions).
 • 19.00 h. Les plantes medicinals d’ús tradicional a Catalunya. Quins criteris de selecció utilitzen els laboratoris farmacèutics per a comercialitzar-les. Sr. Josep Allué Creus, vocal de plantes medicinals i homeopatia del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona.
 • 20.00 h Cloenda de la Jornada. Il·lm. Sr. Albert Maurell Ribot, alcalde de Prullans.
 • 20.30 h Sopar – col·loqui sobre els usos culinaris de les plantes i els fruits silvestres (a càrrec de l’Associació Cuina Pirinenca).
Més informació

Actualitat

Signat el nou conveni del centre mixt amb l’acord del CSIC i el Consorci Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Nou conveni amb data del 10/11/2023.

Consulta aqui el conveni.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

  «març 2024»
  DlDtDcDjDvDsDg
      
  1
   
  2
   
  3
   
  4
   
  5
   
  6
   
  7
   
  8
   
  9
   
  10
   
  11
   
  12
   
  13
   
  14
   
  15
   
  16
   
  17
   
  18
   
  19
   
  20
   
  21
   
  22
   
  23
   
  24
   
  25
   
  26
   
  27
   
  28
   
  29
   
  30
   
  31
   

Butlletí de notícies