Cargador de la web

Jornada Técnica: Salud y plantas medicinales en Cataluña

En el marc de la Diada ARÇ dels Fruits i les Herbes Oblidades, que té lloc a Prullans de Cerdanya, i les pròpies actuacions del DARP en l’àmbit de la biodiversitat cultivada que promou la recuperació, l’ús i la divulgació de les varietats locals per evitar la pèrdua del patrimoni genètic i cultural, s’organitza la jornada sobre l’aprofitament de les plantes medicinals a Catalunya. En aquesta tercera edició de la Diada ARÇ es vol aprofundir en el coneixement de les plantes medicinals a Catalunya. A l’efecte s’hi ha convidat membres de ’Institut Botànic de Barcelona, entre d’altres, per parlar sobre les plantes medicinals que hi ha al nostre territori.

prullans

Data: 23 de setembre 2016, 16:45 a 20:30 h.

Lloc: Sala Valls del Cadí, Hotel Muntanya, Carrer del Puig, 1. Prullans (Baixa Cerdanya, Lleida)

Inscripcions: La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de: l’Oficina Comarcal de la Cerdanya (Tel.: 972 88 45 50) o del portal RuralCat.

Organització: Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Programa complet:

  • 17.00 h. Presentació de la Jornada. Sr. Joan Muntané Bartra, botànic i farmacèutic.
  • 17.10 h. Del saber popular local a l’ús global. Etnobotànica i recerca sobre plantes d’interès per a la salut a Catalunya. Srs. Airy Gras, Ugo d’Ambrosio, Teresa Garnatje, Montse Parada i Joan Vallès, del Laboratori de Botànica de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona i de l’Institut Botànic de Barcelona (CSIC-ICUB).
  • 18.30 h. Pausa (amb un tast d’infusions).
  • 19.00 h. Les plantes medicinals d’ús tradicional a Catalunya. Quins criteris de selecció utilitzen els laboratoris farmacèutics per a comercialitzar-les. Sr. Josep Allué Creus, vocal de plantes medicinals i homeopatia del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona.
  • 20.00 h Cloenda de la Jornada. Il·lm. Sr. Albert Maurell Ribot, alcalde de Prullans.
  • 20.30 h Sopar – col·loqui sobre els usos culinaris de les plantes i els fruits silvestres (a càrrec de l’Associació Cuina Pirinenca).

Més informació

Visitas al mariposario

Durante la primavera (marzo-junio) las escuelas pueden venir a visitar el mariposario los miércoles por la mañana. Para mayor información contactad con info@ibb.csic.es

Actualidad

Firmado el nuevo convenio del centro mixto con el acuerdo del CSIC y el Consorcio Museo de Ciencias Naturales de Barcelona.

Nuevo convenio con fecha del 10/11/2023.

Consulta aquí el convenio

Catálogo de tipos nomenclaturales

Eventos

Boletín de noticias