Cargador de la web

Jornada Técnica: Salud y plantas medicinales en Cataluña

En el marc de la Diada ARÇ dels Fruits i les Herbes Oblidades, que té lloc a Prullans de Cerdanya, i les pròpies actuacions del DARP en l’àmbit de la biodiversitat cultivada que promou la recuperació, l’ús i la divulgació de les varietats locals per evitar la pèrdua del patrimoni genètic i cultural, s’organitza la jornada sobre l’aprofitament de les plantes medicinals a Catalunya. En aquesta tercera edició de la Diada ARÇ es vol aprofundir en el coneixement de les plantes medicinals a Catalunya. A l’efecte s’hi ha convidat membres de ’Institut Botànic de Barcelona, entre d’altres, per parlar sobre les plantes medicinals que hi ha al nostre territori.

prullans

Data: 23 de setembre 2016, 16:45 a 20:30 h.

Lloc: Sala Valls del Cadí, Hotel Muntanya, Carrer del Puig, 1. Prullans (Baixa Cerdanya, Lleida)

Inscripcions: La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de: l’Oficina Comarcal de la Cerdanya (Tel.: 972 88 45 50) o del portal RuralCat.

Organització: Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Programa complet:

  • 17.00 h. Presentació de la Jornada. Sr. Joan Muntané Bartra, botànic i farmacèutic.
  • 17.10 h. Del saber popular local a l’ús global. Etnobotànica i recerca sobre plantes d’interès per a la salut a Catalunya. Srs. Airy Gras, Ugo d’Ambrosio, Teresa Garnatje, Montse Parada i Joan Vallès, del Laboratori de Botànica de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona i de l’Institut Botànic de Barcelona (CSIC-ICUB).
  • 18.30 h. Pausa (amb un tast d’infusions).
  • 19.00 h. Les plantes medicinals d’ús tradicional a Catalunya. Quins criteris de selecció utilitzen els laboratoris farmacèutics per a comercialitzar-les. Sr. Josep Allué Creus, vocal de plantes medicinals i homeopatia del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona.
  • 20.00 h Cloenda de la Jornada. Il·lm. Sr. Albert Maurell Ribot, alcalde de Prullans.
  • 20.30 h Sopar – col·loqui sobre els usos culinaris de les plantes i els fruits silvestres (a càrrec de l’Associació Cuina Pirinenca).

Més informació

Actualidad

Finalización del proceso de selección de la Dirección del Instituto Botánico de Barcelona para los próximos cuatro años, según el Reglamento de Régimen Interno del IBB como centro mixto del CSIC y el Ayuntamiento de Barcelona.

Nuevo director con fecha del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el proyecto de dirección.

Catálogo de tipos nomenclaturales

Eventos

Boletín de noticias