Site Loader

SEMINARI: L’Atles de la flora dels Pirineus, un projecte per a superar les barreres polítiques per a la conservació de la biodiversitat

Cicle de seminaris SEMBIOFlora de los pirineosl_1

Ponent: Neus Nualart, conservadora de l’herbari BC, Institut Botànic de Barcelona.

Data: Dimecres 25 de març 2014, 16:30 hores.

Lloc: Laboratori de Natura, Museu de Ciències Naturals de Barcelona (Pg. Picasso s/n).


RESUM

La serralada pirinenca constitueix un gran centre diversitat vegetal gràcies a les més de 4.300 plantes que presenta, un terç de tota la flora d’Europa. El fet de pertànyer a països diferents ha provocat que durant anys no existís un inventari exhaustiu i actualitzat de la flora. A més, tenint en compte que els Pirineus formen una unitat biogeogràfica natural s’han de tractar com un sol conjunt i realitzar polítiques de gestió i conservació a nivell global.

Aquest projecte s’ha elaborat en el marc de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic (OPCC) i els seus objectius engloben, a més d’inventariar, cartografiar i descriure la diversitat vegetal dels Pirineus, avaluar els riscos que el canvi climàtic pot suposar en aquesta diversitat.

Actualitat

Finalització del procés de selecció de la Direcció de l’Institut Botànic de Barcelona per als propers quatre anys, segons el Reglament de Règim Intern de l’IBB com a centre mixt del CSIC i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou director amb data del 13/12/2022: Jesús Gómez-Zurita Frau.

Consulta aquí el projecte de direcció.

Catàleg de tipus nomenclaturals

Esdeveniments

Butlletí de notícies